• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як побороти забрудненість на вулицях і в головах

    Опубликовано: 2017-06-14 13:53:57

    Щорічно в середньому українець викидає на смітник більше 250 кг побутових відходів. Скільки залишається лежати на вулицях міст, в лісах та на узбіччях доріг – непокрита статистикою загадка. Кожен рік загальний обсяг сміття в Україні зростає на 800 тисяч тон. Наразі понад 24 тисяч квадратних кілометрів або 4 % території країни покриті лише зареєстрованими сміттєзвалищами. Це перевищує загальну площу держави Словенія. Додайте до цього площу нелегальних звалищ, і ви зрозумієте, чому вигляд європейських країн так відрізняється від нашого.
    «В Україні немає загальної стратегії щодо боротьби із засміченням. Роз’яснювальна робота з населенням ведеться вкрай незадовільно. На державному рівні необхідно ввести чітку систему штрафів та моніторингу. Також потрібно посилено працювати з громадськістю. «Let`s do it, Ukraine» шукає активістів, які могли б розвинути систему екологічної відповідальності на місцях та стати посередниками між громадами, владою та бізнесом. Ми запустили соцпроект «Літня школа молодого лідера», який має знайти та сформувати нове покоління лідерів на місцях. З 14 по 19 липня ми зберемо кращих молодіжних спікерів у Лохвицькій громаді на Полтавщині. Далі – більше», - розповіла президентка ГО «Let`s do it, Ukraine» Юлія Мархель.
    Проект «Літня школа молодого лідера» робить наголос на самореалізації молоді, яка стане провідною у формуванні екологічної свідомості населення. Перед учасниками школи стоїть непросте завдання – запустити процес змін та спонукати громадськість до рішучих дій для покращення стану довкілля.
    Збереження навколишнього середовища – це не лише питання гарного краєвиду, а й економічне завдання. Середня тривалість життя, тривалість періоду трудової діяльності, витрати на лікування, знищення біологічного фонду та деградація земель безпосередньо пов’язані зі станом довкілля в країні та її економічним потенціалом. Відповідно до Угоди про Асоціацію перед Україною стоїть умова розробити загальну стратегію у галузі захисту навколишнього середовища з переліком запланованих реформ і графіком їх реалізації. 30 травня парламент Нідерландів ратифікував Угоду, тепер справа за Україною. Проте не зрозуміло як швидко українські можновладці реалізують те, про що їх роками просять активісти та екологи.
    Співпраця між державою, бізнесом та громадянами стане виграшною для кожної зі сторін. Держава залучить додаткову фінансову підтримку, а іноземні інвестиції, нові стандарти виробництва, сучасні технології та обладнання посилять конкурентоздатність українського бізнесу на світовому ринку. Але найбільшу користь отримає громадянин. Менше хвороб, менші витрати на ліки, більша тривалість життя. Нарешті зменшиться рівень смертності, за яким Україна станом на 2016 рік посіла 4 місце у світі. Очищення територій та збільшення площі природоохоронного фонду разом з активацією приватної ініціативи дозволить громадам залучити кошти від розвитку туристичної галузі.
    Саме свідома діяльність громадян з охорони навколишнього середовища у своїх регіонах та відповідальне ставлення до природи здатні захистити прийдешні покоління українців від екологічної катастрофи та надати потужного поштовху для економічного процвітання громад.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.