• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Країні потрібна системна та ефективна аграрна політика

    Опубликовано: 2017-06-08 08:27:00

    Українські промисловці і підприємці вимагають від уряду покращення  ділового та інвестиційного клімату, формування ефективної промислової та аграрної політики. Останнє зумовлено тим, що до половини експортних позицій становить продукція АПК. Сектор забезпечує зростання  більше на власних зусиллях, ніж на системній державній політиці, і саме це заважає Україні стати справді потужним і стабільним гравцем на світовому продовольчому ринку. Зі свого боку, ділові асоціації та союзи галузі прийняли рішення про об’єднання зусиль, вироблення єдиної позиції щодо  земельної реформи – триває  формування аграрного союзу, об’єднання потужних громадських організацій аграрного бізнесу. В цьому їх підтримає УСПП, Антикризова рада громадських організацій, інші партнери. Про це йшлося на засіданні Антикризової ради в Києві.
    «Безумовно, ми схиляємо голову перед нашими селянами, які в минулому  році зібрали рекордний урожай 65-66 млн. тон зерна. Але фінансовий результат нижчий, ніж в 2015 році, ціни впали. АПК в Україні наразі наодинці з собою – в  США, Франції, Німеччині навколо аграрного комплексу працюють національні потужні галузі: виробництва міндобрив, сільськогосподарської  техніки, нафтопродуктів тощо. У нас по факту 85% нафтопродуктів імпортовані, незабаром  до 100% міндобрив будуть закуплені за кордоном.  Ще якось працює Одеський припортовий завод і Дніпроазот, але це не показники для такої потужної держави, як наша, не забезпечення  реальних потреб аграріїв», – каже президент УСПП, голова Антикризової ради Анатолій Кінах.
    В ділового співтовариства немає сумнівів, що ринок землі необхідно запустити, земельна реформа більш, ніж на часі. Але для цього повинна бути сформована як мінімум програма перехідного періоду, завершені роботи по кадастрам, визначенню основних меж розвитку міст хоча б на 10-15 років вперед, як робиться у всьому світі перед тим, як земля стає товаром.  Захист родючості, вартісні оцінки, підготовка кадрів – усі ті чинники  повинні бути обов’язково враховані.
    «Лише на основі названих  програм можна  формувати політику, яка відповідає нашим національним інтересам і інтересам людей, не порушуючи при цьому ринковий механізм», – наголосив А.Кінах.
    Цієї позиції бізнес дотримуватиметься в діалозі з урядовцями та іншими сторонами соціального діалогу. В тому числі, в рамках Національного комітету з промислового розвитку,  Національної тристоронньої соціально-економічної ради та ін. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.