• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Африканська» зарплата українців і жити по-новому

    Опубликовано: 2017-06-01 15:52:22

    25 травня виповнилося три роки, як Україна отримала нового Президента. Завершення АТО за 2-3 місяці; подолання бідності; вихід на міжнародні ринки збуту; енергетична незалежність і диверсифікація енергоресурсів; «вільне дихання» для бізнесу (зниження податків та скорочення їх кількості) – саме з цими політичними лозунгами БПП виходило на політичну орбіту. Команда гаранта обіцяла збудувати нову європейську Україну, а українцям – жити по-новому.

    «Публічний аудит» звірив цифри, аби кожен із читачів сам переконався, чи працює держава на благо кожної української родини. Відтак самі вирішуйте, в напрямі до якого континенту на сьогодні ми реально рухаємося.

    Доходи

    Річний дохід української сім'ї з $ 3,5 тис. у 2014 році знизився до $ 1,4 тис. у 2017-му. Середня заробітна плата повернулася з відмітки в $ 400 до $ 230. Середня пенсія встановила більш ніж двократний антирекорд, впавши зі $ 128 до $ 60.

    «Чому на доларах ми сконцентрували увагу? Тому що все наше життя продають за долари і ми, як не крути, залежимо саме від його курсу. Все, що потрапляє в країну, завозиться за валюту. Про що говорити, якщо навіть КП «Київводоканал» підвищує ціну на воду, мотивуючи це зростанням курсу», –  говорить Максим Гольдарб, керівник «Публічного аудиту».

    Тарифи

    Тарифи на всі ключові комунальні послуги підвищилася в 2, 4 і навіть 6 разів. Так, під прикриттям газової незалежності України вартість власного газу українцям оцінили за імпортними розцінками і продають по 6,95 грн за куб, тоді як його собівартість становить максимум 2,5 грн за куб. Причому, вказані дані – не просто експертні висновки, вони відображені в офіційній звітності «Укргазвидобування». 

    «Ставка на газ була стратегічною й добре продуманою, позаяк вартість енергоресурсів – перший елемент ланцюга в будь-якому ціноутворенні. Достатньо штучно зависити ціну саме на нього, аби спричини ефект доміно й подальше здорожчання цін на всі життєво важливі товарні групи. Приціл був «вдалим», бо вони справді зросли в середньому майже в два рази», – акцентує увагу Гольдарб.
    Так, вартість продуктів за останні три роки показала плюс 100%, непродовольчих товарів – +70%, медикаментів та медичних послуг – +85%, транспорту – +84%.

    Поряд із цим зростає заборгованість за послугами ЖКГ. Люди не можуть сповна їх оплачувати або ж переконалися в несправедливій тарифній політиці влади й не хочуть її заохочувати. У будь-якому разі, станом на сьогодні боргових платіжок назбиралося вже на 25 млрд грн, і динаміка рухається тільки вгору.

    Найпоказовіші мінус 17%

    «Публічний аудит», підбиваючи власні підсумки трирічної роботи президентської команди, неспроста окрему увагу приділив  також статистиці виробництва хліба й хлобобулочних виробів – вона знизилася на 17%.

    Річ у тім, що раніше спеціальні служби оцінювали ситуацію по країні саме за кількісними показниками виробництво хліба та м’яса,  надою молока, але в першу чергу – саме хліба. Усе просто – це найдешевший та найдоступніший продукт. Зростає його споживання – можна припустити, що збільшується кількість населення; падає виробництво – скорочується населення. Ці 17 % вказують у тому числі й на зменшення кількості громадян нашої країни.

    «Хтось поїхав, хтось помер, але в середньому йдеться про мінус 900 осіб у день. І ось це –  справжні підсумки. Про них треба говорити, розповідаючи про результати правління. Жоден безвіз не переважить того, що українцям відкрили дорогу в Європу, залишивши їх голими й босими», – переконаний Гольдарб.

    «Хочеться звернутися до того, у чиїх руках на сьогодні сконцентровані всі можливі владні повноваження –  президента. Це його фракція зараз “банкує” в парламенті. Це він призначив сьогоднішніх міністрів. Це він вказує, кого в тюрму, а кого випустити; хто отримає гроші, а хто – ні. Так-от, пане президенте, зробіть же що-небудь. Розпочніть той прогрес, який пов’язували з Вами українці, віддаючи свій голос», – резюмує він. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.