• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шляхом подолання міграційних процесів має стати створення конкурентноздатних робочих місць в Україні

    Опубликовано: 2005-12-22 10:07:00
    Україна має 16 угод в сфері працевлаштування із іншими країнами, — повідомила заступник міністра праці та соціальної політики України Наталя Іванова під час загальноукраїнського інформаційно-просвітницького заходу „День зайнятості”. Це угоди як багатосторонні, так і двосторонні. Наприклад, Угода між країнами СНД має багатосторонній характер, вона стосується соціального захисту і міграції. Також опрацьована та подана на ратифікацію Конвенція про соціальний захист трудящих мігрантів, що дасть можливість увійти в Міжнародне товариство по захисту трудящих мігрантів. „Я сьогодні не можу назвати країну з якою б Мінпраці не знаходилося б в переговорному процесі щодо укладання угод,” — наголосила Наталя Іванова.
     
    За словами заступника міністра, близько 3-3,5 мільйонів осіб працює за межами України протягом року, частина з яких — на сезонних роботах. Значна частина із цих 3-3,5 мільйонів — це люди, котрі працюють легально, оскільки країни, які зацікавленні в використані висококваліфікованої робочої сили, здійснюють процес легалізації. Щорічно структури, які мають ліцензії в Україні звітують про те, що вони працевлаштовують від 40-50 тисяч громадян України офіційно за кордоном.
     
    Міністр праці та соціальної політики Іван Сахань зауважив, що говорити про збільшення чи зменшення тенденції міграції складно, тому що сьогодні є реальні намагання з боку країн Європейського Союзу, Канади, США отримувати висококваліфікованих фахівців, надаючи їм певні преференції. Шляхом подолання таких міграційних процесів, на думку міністра, має стати створення конкурентноздатних робочих місць в Україні.
     
    MLSP.GOV.UA
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.