• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вартість встановлення газових лічильників буде справедливою

    Опубликовано: 2005-12-21 12:40:00
    Антимонопольний комітет України визнав зловживання ВАТ «Івано-Франківськгаз» монопольним становищем та оштрафував порушника на 22 тис. гривень.
     
     У ході виїзного засідання Комітет встановив, що монополіст неправомірно завищував ціни на послуги з видачі технічних умов на підключення різних об’єктів до своїх газорозподільних мереж.
     
    Окрім цього, підприємство необґрунтовано застосовувало різні ціни на однакові послуги під час монтажу газових лічильників мешканцям різних районів області.
    Тому дії «Івано-Франківськгазу» Комітет визнав неправомірними і застосував передбачені законодавством санкції.
     
    «Реагуючи, монополіст визнав порушення та повернув зайво стягнені кошти. Відтепер підприємство, по-перше, забезпечить договорами із населенням рівність умов. І, по-друге, приведе тарифи на свої послуги до економічно обґрунтованого рівня. Це значить, вартість встановлення газових лічильників буде справедливою. А ми й надалі усіляко сприятимемо вгамуванню монополістами своїх апетитів», - підкреслив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
     
    Одночасно, фахівці Антимонопольного комітету рекомендують споживачам бути пильними при укладанні договорів на послуги та вимагати від виконавців робіт обгрунтування цін.
     
     
    Прес-служба
    АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ
    м. Київ-35, вул. Урицького, 45, кімн. 528 тел/факс: 251-62-91
    e-mail: pr@amc.gov.ua
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.