• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міносвіти може поширити проект голови ООДА Максима Степанова по онлайн-підготовці до ЗНО на всю Україну

    Опубликовано: 2017-05-04 15:18:42

    Міністерство освіти і науки розгляне можливість поширення проекту безкоштовної онлайн-підготовки до ЗНО «Будь розумним/BeSmart», започаткованого у Одеській області за ініціативи Голови Одеської ОДА Максима Степанова, на інші регіони України, зокрема, в зоні АТО та на тимчасово окупованих територіях.

    Про це стало відомо за підсумками проведення Edcamp Ukraine – «(не)конференції для педагогів», як її називають  організатори, що відбулася 29 -30 квітня у Харкові. У роботі Edcamp Ukraine, присвяченій обговоренню шляхів вирішення проблем освіти в Україні, взяли участь понад 700 вчителів, представників освітніх громадських організацій, волонтерів та чиновників.

    Проект Голови Одеської ОДА Максима Степанова «Будь розумним/BeSmart» працює у Одеській області з початку квітня 2017 року. До нього вже приєдналися і активно використовують усі школи області, а це близько 700 шкіл 1-3 рівня.

    В рамках роботи Edcamp Ukraine у Харкові проект був презентований заступником Голови Одеської ОДА Сергієм Колебошиним. Його доповідь щодо досвіду впровадження програми «Будь розумним/BeSmart» викликала велику зацікавленість в учасників EdCamp, представників міністерства освіти і науки, особливо щодо перспектив впровадження системи онлайн-підготовки в інших регіонах, зокрема, в зоні АТО та на тимчасово окупованих територіях.

    За підсумками спілкування представника Одеської ОДА із Міністром освіти і науки була досягнута домовленість щодо робочої зустрічі, на якій будуть розглянуті перспективи масштабування проекту на територію всієї України та відпрацьований механізм такого впровадження.

    Як повідомлялося, проект «Будь розумним/BeSmart»  розпочав свою роботу 5 квітня 2017 року. Це безкоштовна цілодобова онлайн-платформа,  за допомогою якої кожен бажаючий може систематизувати знання та належним чином підготуватися до тестів ЗНО. В рамках її реалізації було створено дві платформи EDUGET та «Osvita-Online».  Проект було здійснено завдяки приватним інвестиціям голови Одеської ОДА Максима Степанова та групи педагогів Одеської області.  Онлайн-курс охоплює і систематизує всю шкільну програму, надає можливість перегляду відео-лекцій з різних предметів,  що проілюстровані схемами, картами, зображеннями. В рамках ініціативи передбачене щоденне навчання за індивідуальним графіком.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.