• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ефективний страховий стаж стане головним показником для виходу на пенсію

    Опубликовано: 2017-04-13 08:35:42

    Серед вимог МВФ не має прямої вимоги підвищення пенсійного віку, однак міститься норма, за якою українцям рахуватимуть саме ефективний страховий стаж для виходу на заслужений відпочинок, тому є ризики, що не всі українці отримають змогу заробити на пенсію.

    Таку точку зору висловив голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка.

    За його словами, частина українців працюють, однак не сплачують у бюджет Пенсійного Фонду пенсійних внесків, а у такому випадку стаж вважатиметься не ефективним. До не ефективного віднесуть також і період навчання у вищих навчальних закладах.

    «Українці можуть працювати і не сплачувати соцнеску у Пенсійний фонд. Цей період, за який громадянин не робив внески, він рахуватиметься, як не ефективний стаж, тобто ви не заробляєте собі на пенсію», - пояснив Микола Кукуріка.

    Голова ППУ пояснив, що МВФ вимагає підвищити саме цей показник ефективного стажу, а не пенсійний вік, хоча за суттю своєю це – одне й теж саме.

    «Підвищуючи ефективний трудовий стаж (сьогодні для громадян, як відомо, він становить для жінок – 30 років, а для чоловіків – 35 років) фактично підвищують пенсійний вік, оскільки ефективний страховий стаж рахуватимуть за кількістю сплачених у Пенсійний фонд внесків, а, відповідно, щоб заробити на пенсію – доведеться довший період сплачувати внески у ПФ, тобто довше працювати. Таким чином питання із прямим підвищенням пенсійного віку, начебто знімається. Однак все-рівно громадянам на достойну пенсію доведеться більше платити у Пенсійний фонд. Крім того, розглядається питання підняття терміну саме цього ефективного стажу, приміром, до 40 років», - пояснює Кукуріка.

    Голова ППУ також зазначив, що період навчання у вищих учбових закладах до ефективного страхового стажу не зарахують.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.