• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансовий комітет ВР рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про переказ електронних грошей

    Опубликовано: 2017-04-06 08:47:16

    Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності на своєму засіданні прийняв рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів (№5361).
    Голова фінансового комітету Сергій Рибалка підкреслив, що кожен споживач банківських послуг розуміє важливість IT-технологій. За його словами, нові платіжні системи, програми та гаджети кардинально змінюють фінансову сферу, що дає шанс українським банкам бути лідерами в деяких напрямках обслуговування клієнтів. Керівник профільного парламентського комітету також зауважив, що під час доопрацювання документу, було взято за його головну мету відновлення довіри громадян, збільшення інвестицій у розвиток платіжного ринку України, а також зменшення концентрації електронних платіжних послуг у головних учасників ринку.
    «Ми пропонуємо посилити кримінальну відповідальність за платіжні злочини і посягання шахраїв на гроші наших громадян. Під час доопрацювання документу ми передбачили відкриття рахунків учасниками ринку, які рівнозначні процедурам, які запроваджені в ЄС. Також визначили повноваження Національного банку щодо встановлення рівня статутного та власного капіталу, контролю обігу коштів отриманих постачальниками від користувачів. Окрім цього ми впорядкували процедури реєстрації суб’єктів ринку в Реєстрі платіжної інфраструктури», – повідомив Сергій Рибалка.
    Представники Комітету також вирішили створити робочу групу за участі народних депутатів України – членів Комітету, Кабінету Міністрів, Національного банку, Генеральної прокуратури, Національної поліції, фахових асоціацій та експертів для доопрацювання цього законопроекту до другого читання.
    Під час засідання також було прийнято рішення рекомендувати парламенту повернути Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності на доопрацювання з наступним поданням на повторне друге читання проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регульованих ринків та деривативів (№3498).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.