• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держенергоефективності активізує роботу з ПРООН в Україні у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики

    Опубликовано: 2017-04-04 08:14:24

    Підвищення рівня енергоефективності та збільшення частки «зеленої» енергії в енергобалансі країни залишається одним із стратегічних завдань Програми розвитку ООН в Україні. Про це йшлося на зустрічі Голови Агентства Сергія Савчука із заступником Директора ПРООН в Україні Блертою Челою, яка відбулася 3 квітня.

    У ході розмови Сергій Савчук розповів про нещодавні законодавчі здобутки у сфері енергоефективності, а саме – прийняття Парламентом у другому читанні закону щодо продовження впровадження ЕСКО-механізму для термомодернізації будівель бюджетної сфери. Відтепер, усі зацікавлені в утепленні шкіл, дитсадків, лікарень матимуть всі законодавчі підстави для укладання ЕСКО-договорів, ще й через систему електронних закупівель PROZORRO.

    Також, Агентство працює над запровадженням систем енергоменеджменту в бюджетній сфері. Відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України, підготовлений Держенергоефективності, схвалено Урядовим комітетом і вже готується до розгляду на засіданні Уряду.

    «У своїй роботі ми активно залучаємо до співпраці урядовців, представників парламентського корпусу, експертного та бізнес-середовища. Саме завдяки плідній роботі усіх зацікавлених сторін у нас багато напрацювань. Втім, ми продовжуємо рухатися далі», - відзначив Сергій Савчук та розповів про ініціативи у сфері заміщення газу та розвитку відновлюваної енергетики.

    У свою чергу, Блерта Чела разом з колегами з проектів ПРООН в Україні «Енергоефективність у громадських будівлях» та «Секретаріат та Експертний Хаб з енергоефективності» поінформувала про коротко- та середньострокові напрями роботи.

    Блерта Чела також підкреслила, що наразі ПРООН в Україні визначається із довгостроковою стратегією дій та окреслює пріоритетні сфери роботи, де Україна потребує найбільшої підтримки.

    Загалом, сторони домовилися щодо необхідності обміну баченнями подальших спільних дій, зокрема, у таких напрямах: поширення ЕСКО-механізму, запровадження систем енергоменеджменту у бюджетній сфері, розвиток фінансових інструментів залучення інвестицій у проекти «чистої» енергії тощо.

    Управління комунікації та зв’язків з громадськістю

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.