• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проти трейдерів пальним у Києві порушено справи

    Опубликовано: 2005-12-19 14:32:00
    Антимонопольний комітет України розпочав розслідування за ознаками антиконкурентних узгоджений дій на ринках роздрібної торгівлі світлими нафтопродуктами та скрапленим газом в м.Києві.
     
    Зокрема, Київське міське тервідділення Комітету порушило справу проти вісьмох операторів столичного ринку реалізації нафтопродуктів за виявленим фактом встановлення у жовтні-листопаді однакових роздрібних цін.
     
    Одночасно, за фактом синхронних змін роздрібних цін на моторне пальне-скраплений газ у Києві протягом вересня-жовтня Відділення порушило справу проти трьох найпотужніших операторів ринку.
     
    На думку Комітету такі схожі дії мають ознаки порушення конкуренційного законодавства зважаючи на те, що оператори ринку все ж таки закуповували свою продукцію за різними цінами та у різний час.
     
    З цього приводу Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Ми ретельно відслідковуємо ситуацію, фіксуємо інформацію, цифри. За даними моніторингу ціна на пальне у Києві протягом останніх місяців залишалася вищою за ціни у регіонах. Це може свідчити про узгоджену безпідставну затримку операторами зниження цін у столиці. Тому тепер ми, у максимально стислі терміни, проведемо розслідування і якщо аналіз покаже, що однакова поведінка операторів ринку не мала об’єктивних економічно обгрунтованих підстав, на них чекають відповідні санкції. Адже будь-які зловживання на важливому для усіх нас ринку нафтопродуктів неприпустимі і каратимуться дуже жорстко з тим, щоб завтрашня ціна на пальне була чесною».  
     
    Прес-служба Антимонопольного комітету України
     
     




    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.