• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ДК «Газ України» припиняє газопостачання ВАТ “Азот” (м. Черкаси)

    Опубликовано: 2005-12-19 11:56:00
    На виконання доручення НАК «Нафтогаз України» від 16 грудня п.р. та у зв’язку з невиконанням ВАТ «Азот» (м. Черкаси) договірних зобов’язань щодо оплати спожитого природного газу, ДК «Газ України» надало підприємству з газопостачання та газифікації «Черкасигаз» доручення на відключення від газопостачання ВАТ «Азот». Заборгованість ВАТ «Азот» за поставлений протягом січня-листопада п. р. природний газ склала 31,5 млн. грн.
     
    Враховуючи запевнення керівництва товариства щодо врегулювання питання оплати вартості спожитого протягом п. р. газу, на грудень цьому підприємству все ж було виділено необхідні обсяги газу (122 млн. куб. м. на суму 47,2 млн. грн.). Однак і ці зобов’язання керівництвом Черкаського ВАТ «Азот» були порушені. Моніторинг стану розрахунків показує, що Черкаське ВАТ «Азот» взагалі не оплачує вартість спожитого у грудні п. р. природного газу.
     
    У зв’язку з порушенням Черкаським ВАТ «Азот» чинного порядку газопостачання, згідно з яким постачання природного газу здійснюється лише за умови стовідсоткової оплати (п. 13 постанови Кабінету Міністрів України» від 27 грудня 2001 р. №1729 та п. 20 наказу НАК «Нафтогаз України» від 28 грудня 2004 р. №723), а також умов договору на постачання природного газу між ДК «Газ України» і вказаним товариством та несплаті ним вартості спожитого у грудні природного газу, Компанія надала доручення на негайне відключення від газопостачання цього підприємства –боржника.
               
    ДК «Газ України» і надалі вживатиме заходів щодо забезпечення реалізації доручень Уряду та НАК «Нафтогаз України» з питань раціонального використання природного газу та запобігання його безоплатного споживання.
     
    ДК «Газ України звертає увагу усіх споживачів на те, що стале забезпечення природним газом можливе лише за умови повних розрахунків за нього. Компанія наголошує також на необхідності раціонального використання споживачами природного газу.
                                                                                                  
    Прес-служба ДК «Газ України»






    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.