• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держреєстратори отримали онлайн-доступ до Реєстру дозвільних документів у будівництві

    Опубликовано: 2017-03-21 08:38:34

    З 15 березня 2017 року вступив у силу спільний наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Міністерства юстиції України № 675/5/37 від 27 лютого 2017 року. Документ затверджує Порядок інформаційної взаємодії між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним реєстром документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом робіт, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів.
    Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.
    «Зроблено ще один крок до прозорості та відкритості у будівництві – налагоджена інформаційна взаємодія між державними реєстраторами та Державною архітектурно-будівельною інспекцією. Прийняті зміни дозволять оперативно надавати державні послуги, що стосуються будівництва», - сказав він.
    Інформаційна взаємодія між Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Реєстром дозвільних документів у будівництві здійснюється на центральному рівні в електронному вигляді телекомунікаційними каналами зв'язку. Її забезпечують технічний адміністратор Державного реєстру та Державна архітектурно-будівельна інспекція України.
    Згідно з порядком, державний реєстратор формує відповідний запит та передає його технічному адміністратору Реєстру. Держархбудінспекція в режимі реального часу реагує на запит та надає державному реєстратору відомості про документ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.