• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Університет банківської справи утримує лідерство щодо працевлаштування випускників

    Опубликовано: 2017-03-21 08:37:20

    Університет банківської справи впевнено утримує високі показники працевлаштування своїх випускників. Цього року інститути ДВНЗ «Університет банківської справи» у Львові, Харкові, Черкасах та Києві випустили 501 магістра, 90% з яких відразу знайшли своє перше місце роботи.
    «Програми подвійного диплому з провідними європейськими університетами, що діють в УБС,стажування у впливових фінансових та банківських установах України та  закордону, студентські обміни – все це відкриває  для наших студентів нові можливості щодо працевлаштування та кар’єрного зростання. Студенти мають можливість отримувати найновіші знання в обраній галузі, спілкуються зі своїми ровесниками з усього світу, отримуючи чудову мовну практику, налагоджують контакти, що в подальшому допомагає отримати перспективну роботу та досягнути успіху», - каже ректор Університету банківської справи Тамара Смовженко.
    Директор Харківського інституту Університету банківської справи Борис Самородов каже, що основою взаємодії роботодавців та інституту є довготермінові договори про співробітництво. У поточному навчальному році діють 18 таких угод із фінансово-кредитними установами, державними, комунальними та приватними  підприємствами; у межах угод створено навчально-наукові центри  випускових  кафедр.
    Також у Харківському інституті активно впроваджується практика розробки практико-орієнтованих дипломних робіт на замовлення роботодавців. Такі роботи студенти захищають безпосередньо на підприємствах, в установах, організаціях. Зокрема, у 2017 році захист дипломних робіт майже половини  випускників відбувся на базі ПАТ МЕГАБАНК Харківської обласної дирекції «Райффайзен Банк Аваль», Харківської обласної дирекції АБ «Укргазбанк», ДНВП «Об’єднання Комунар». Загалом, показник працевлаштування випускників 2017 року станом на кінець лютого становив  понад 80%.
     «Працевлаштування студентів відображає ті процеси, які проходять в економіці загалом. Досить багато випускників шукають роботу поза банківським сектором. Проте 2017 рік знову показав зріст працевлаштованих в банках на 10%», - говорить заступник директора Львівського інституту УБС Віталій Рисін.
    На початок березня вже знайшли своє перше місце роботи 77% випускників Львівського інституту Університету банківської справи, а з тих, що навчалися за державним замовленням – 82 %.
    Найбільша кількість цьогорічних випускників Львівського інституту працює у підрозділах АТ «Ощадбанк». Банк активно реформується і потребує молодих людей, які мають креативні ідеї та прагнуть їх реалізувати. Традиційно випускники знаходять своє перше робоче місце і в ПАТ «Ідея Банк», ПАТ «Ві Ес Банк», ПАТ «КРЕДОБАНК», ПАТ «Укрсоцбанк». Якщо проаналізувати за кілька останніх років уподобання випускників-магістрів щодо роботи в нефінансових компаніях, то безумовним лідером буде Філія ТОВ «Нестле Україна» «Бізнес Сервіс Нестле в Європі».
    Велика увага у навчальному закладі приділяється закордонним стажуванням та програмам обміну студентів: «З числа кращих випускників є студенти, які отримали червоний диплом, захищали магістерські роботи іноземною мовою і зараз просуваються кар’єрною драбиною у відомих компаніях не лише в Україні, а й за кордоном», - каже Віталій Рисін.
    Експерти одноголосно заявляють про те, що сучасний банківський сектор не зводиться лише до розрахунків, статистики та аналізу, сьогодні він потребує створення та впровадження  інноваційних  рішень та ідей:  «Кризовий стан у фінансовій та банківський сферах, який склався в Україні підвищив попит на молодих та креативних спеціалістів та потребує нових генераторів ідей, - розповідає к.е.н., доцент кафедри економіки та управління Інституту банківських технологій та бізнесу Віра Огородник, - Запрошення керівних осіб банків для зустрічей зі студентами та проведення днів кар’єри з представниками роботодавців зумовили їхню впевненість у якості освіти випускників Інституту банківських технологій та бізнесу УБС. Випускники Інституту 2017 року працевлаштовані у Національному банку України, а також у провідних банківських установах:  ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк», АТ «ОТП Банк», ПАТ «Укрсоцбанк», аудиторських компаніях ТОВ «Ернст енд Янг»,  Delloite, ТОВ «BDO».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.