• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністерство економіки України проти дестабілізації національної системи державних закупівель

    Опубликовано: 2005-12-16 15:17:00
    15 грудня 2005 року прийнято у другому читанні проект Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти” та інших законодавчих актів України” (№8015), поданий народним депутатом С.Г.Осикою.
     
    Схвалений у другому читанні законопроект знову суттєво відрізняється від схваленого у першому читанні і містить не проаналізовані за наслідками та не обговорені належним чином положення, насамперед, щодо повного поширення тендерного порядку закупівель без обмежень на всі підприємства-суб’єкти господарювання державної власності (біля 4000), що суперечить законодавству ЄС. Головне юридичне управління апарату Верховної Ради України у своєму висновку (додається) відзначило, що переважна більшість положень законопроекту суперечить Конституції та законам України.
     
    9 грудня поточного року у Верховній Раді України зареєстрований урядовий законопроект щодо внесення змін до Закону України “Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти”, який на відміну від депутатського був заздалегідь оприлюднений на сайті Мінекономіки для громадського обговорення та ретельно опрацьований органами державної влади, був проігнорований парламентом.
     
     Міністерство економіки погоджується з висновками Головного юридичного управління апарату Верховної Ради України та вважає, що впровадження прийнятих змін призведе до дестабілізації національної системи державних закупівель, нівелювання міжнародних зобов’язань України щодо вступу до СОТ, гармонізації з законодавством ЄС та співпраці у межах ЄЕП.        
     
     Міністерство економіки України




    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.