• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Харкові відбувся масштабний ярмарок вакансій

    Опубликовано: 2017-03-06 08:40:04

    3 березня, більше двох тисяч шукачів роботи завітали на ярмарок вакансій у ОСК «Металіст». Представники інтелектуальних галузей економіки та робітники намагались знайти свою нішу для професійної реалізації.

    - Хочеться сказати, що весняний настрій надихнув багатьох харків’ян, гостей міста та внутрішньо переміщених осіб завітати на ярмарок вакансій, але об’єктивно зацікавленість людей у працевлаштуванні є наслідком участі у заході різногалузевих роботодавців. Підприємства заявили значну кількість «гарячих» вакансій – 1680 одиниць, - розповів заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих. - Крім того, фахівці служби зайнятості забезпечили доступ шукачів роботи до всеукраїнської бази даних про вакансії. По Україні це - 36,6 тис. вільних робочих місць, по Харкову - 2,5 тис.

    Пропозиції були як від державних, так і від приватних компаній. Роботу пропонували й містоутворюючі підприємства: ПАТ «Турбоатом», ПАТ «Трест Житлобуд-1», КП «Жилкомсервіс», і консалтингові та контакт-центри, і малі підприємства в сфері виробництва одягу, торгівлі та харчування, аптеки і перукарні. Підприємства оборонно-промислового комплексу пропонували роботу із заробітною платою до 8 тис. грн.

    Попитом користувались контент-менеджери, обліковці, маркетологи, аналітики, провізори, продавці-касири, адміністратори, юрисконсульти, рекламісти тощо. Традиційно були потрібні оператори верстатів з числовим програмним керуванням, токарі, фрезерувальники, електрогазозварники, штукатури, слюсарі, продавці, касири тощо. Роботодавці шукали інженерів, економістів та бухгалтерів.

    - Значну роль у «полюванні» на працівників зіграло підвищення мінімальної зарплати, створення нових робочих місць та вивід бізнесу з «тіні», - зазначив А. Толстих. - Статистичні показники перших двох місяців нового року свідчать про позитивний вплив всіх цих факторів на економіку. У порівнянні з минулим роком за січень-лютий 2017 року майже на 10% збільшився попит на робочу силу. Натомість чисельність осіб зі статусом безробітних зменшилась з 38,6 тис. у січні-лютому 2016 року до 35,0 тис. осіб у січні-лютому 2017 року.

    Ярмарок вакансій став свого роду інформаційно-професійним майданчиком для комунікації роботодавців та людей, які шукають роботу. Це був спільний соціальний проект Харківського обласного центру зайнятості, Благодійного фонду «Карітас Харків» та Громадської організації «Волонтерська ініціатива «Станція Харків».

    За підсумками заходу, 357 осіб практично домовились про працевлаштування, 42 особи склали резюме, 58 осіб пройшли тестування, 756 осіб отримати консультації щодо ринку праці та професійної орієнтації та пошуку роботи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.