• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бориспільськими митниками затримано валюти на суму понад 61 тис.грн.

    Опубликовано: 2005-12-16 12:01:00
    Працівниками Бориспільської митниці припинено кілька чергових спроб переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митних правил.
     
    Громадянин Лівану повертався на батьківщину, скориставшись спрощеною системою митного контролю „зеленим коридором”, чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте виявилося, що в гаманці, що лежав у кишені куртки, в яку був одягнений пасажир, знаходилося 6 тисяч Євро та 205 доларів США, які не були заявлені громадянином при перетині кордону.
     
    Громадянин Франції, який прямував до Чехії, так само обрав для проходження митного контролю „зелений коридор”. В дорожній валізі іноземця було виявлено 11200 не задекларованих угорських форинтів, 5670 євро та 1350 хорватських гун.
     
    Громадянин Німеччини повертався на батьківщину, скориставшись „зеленим коридором”, що так само мусило означати, що в нього відсутні будь-які предмети, обов’язкові до декларування. Однак виявилося, що в кишені брюк, у які був одягнений іноземець, знаходилося 6680 доларів США.
     
    Варто нагадати, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадян понад встановлену норму – вилучена.
     
    7100 не задекларованих доларів США було виявлено у громадянки Ізраїлю, яка прямувала на батьківщину, заявивши в митній декларації всього 3 тис доларів США. Проте після завірення митної декларації виявилося, що в дорожній папці іноземки знаходилося ще 4100 доларів, дані про які були відсутні.
     
    Усю не задекларовану валюту вилучено. В усіх випадках складено протоколи про порушення митних правил.
     
    Прес-служба ДМСУ
     
    Телефон/факс: +38 (044) 247-28-47, 247-26-86
    www.customs.gov.ua
    e-mail: press@customs.gov.ua
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.