• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Україна має потужний потенціал для розвитку відновлювальної енергетики»

    Опубликовано: 2017-03-01 09:01:29

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак   переконаний, що майбутнє енергозалежності України за розробкою та використанням  сучасних відновлювальних джерел енергії. Про це він заявив виступаючи на 8-му щорічному Українському Енергетичному Форумі.
    За словами Остапа Семерака через вичерпання ресурсів, зростання їх ціни, шкідливий вплив на довкілля, наслідки якого все більше і більше турбують світову спільноту, в Україні гостро стоїть питання пошуку нових джерел енергії.
    «Пошук та розвідка родовищ нафти і газу все ще залишаються важливим напрямком енергонезалежності, проте потребують впровадження європейських правил щодо умов надання та використання дозволів на пошук. Водночас, майбутнє вбачаю в розробці та використанні сучасних  відновлювальних джерел енергії», - зазначив Міністр.
    Остап Семерак розповів, що Україна обрала шлях забезпечення належних екологічних норм і стандартів підкресливши, що ці фактори  стали причиною зміни державної політики в цьому напрямку.
    «Мінприроди працює над розробкою Стратегії низьковуглецевого розвитку, яка дозволить визначити середньострокові цільові показники щодо обмеження або скорочення антропогенних викидів і передбачатиме кроки для стимулювання використання відновлювальних джерел енергії», - розповів Остап Семерак.
    Він також додав, що  в 2017 році  Мінприроди працюватиме над розробленням нової редакції Кодексу України про надра та створенням сучасної он-лайн бази даних геологічної інформації.
    Міністр переконаний, що прийняття нових гармонізованих з нормами Європейського Союзу  правил розробки нафтових та газових родовищ, сприятиме залученню в Україну потужних іноземних компаній-інвесторів.
    Остап Семерак також наголосив, що перспективу розвитку відновлювальної енергетики в Україні вбачає у використанні  інфраструктури Чорнобильської АЕС та  тисячі гектарів землі в зоні відчуження  непридатних  для  постійного проживання людей.
    «Минулого року ми  оголосили  конкурс на прийом заявок  на будівництво сонячних електростанцій у зоні відчуження. В результаті отримали  44 заявки  від потенційних інвесторів. Всі ці практичні кроки є гарним стимулом для розвитку відновлювальної енергетики в Україні», підкреслив Остап Семерак.
    Остап Семерак  зазначив, що гідроенергетика в Україні має  розвиватися з мінімальною шкодою для довкілля.
    «Гідроенергетика однозначно має розвиватися, але з урахуванням ґрунтовних досліджень щодо можливого впливу цих об’єктів на стан навколишнього природного середовища. Дозвіл на будівництво має отримати  екологічну оцінку, а кожен проект пройти  обов’язкову державну екологічну експертизу», - підкреслив Остап Семерак.
    Він також додав, що Мінприроди готує методологічні настанови щодо врахування  екологічних  аспектів у розвитку гідроенергетики і   очікує широку експертну та суспільну дискусію з цього приводу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.