• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ізраїль може наростити інвестиції в Україну

    Опубликовано: 2017-03-01 08:55:53

    Українсько-ізраїльське економічне співробітництво лише починає реалізовувати наявний двосторонній потенціал. Товарообіг між країнами, що тримався довгий час на позначці 1 млрд. доларів, дещо знизився у 2016 році. Втім, Україна зберегла позитивне зовнішнє сальдо та змогла зацікавити потенційних інвесторів та бізнес-партнерів із Ізраїлю. Останні, в основному, вбачають перспективним розвиток відносин у сфері ІТ, новітніх технологій, агропромислового комплексу.
    Про це йшла мова на міжнародній конференції «Про стан і перспективи українсько-ізраїльських торгівельно-економічних відносин», організованій двосторонньою Діловою радою за підтримки посольств обох країн та УСПП.
    Обговорювались алгоритми нарощування товарообігу та інвестиційної співпраці, ризики, захист, страхування бізнесу на національних ринках.
    Зокрема, і дипломатія, і підприємництво наголосили на очікуванні прийняття ЗВТ між країнами. За інформацією посла України в Державі Ізраїль Геннадія Надоленка, на початку березня в Тель-Авіві пройде 5 раунд переговорів щодо майбутньої Угоди. Також він висловив сподівання, що процес узгодження її тексту пришвидшиться.
    Він анонсував візит торгової місії до Ізраїлю вже в березні ц.р., а також проведення там в травні дня-презентації українських інвестиційних проектів.
    «Нам важливий досвід країни-партнера та обмін ним в сфері кібер-безпеки, практики державної підтримки бізнесу, стартапів, робота венчурних фондів, нові технології в АПК тощо», - сказав Г.Надоленко.
    Його думку підтримав і ізраїльський посол  Еліав Бєлоцерковські – співпраця в сфері високих технологій справді надзвичайно цікавить інвесторів та бізнес. У цьому напрямі компанії вже встановлюють між собою прямі контакти, укладають угоди із спеціалістами в Україні тощо. Загалом на національному ринку досить багато фірм із ізраїльським капіталом. За інформацією торгового аташе Держави Ізраїль Елізабет Соловйової, лише за минулий рік 3 ізраїльські компанії відкрили тут свої представництва.
    В той же час, президент УСПП Анатолій Кінах відзначив, що рівень прямого інвестування з Ізраїлю досі доволі низький – 50 млн. доларів минулоріч або 0,1 % від загального обсягу всіх іноземних інвестицій. Лідер ділової спільноти переконаний, що Україна, яка відчуває інвестиційний голод, є привабливою для капіталовкладень. Цьому сприяє кадровий, науково-технічний потенціал, близькість до європейських ринків, а також висока дохідність інвестиційних проектів.
    «Звісно, зі свого боку нам необхідно забезпечити чіткий захист прав власника та інвестора, верховенство права», - наголосив А.Кінах.
    Також очільник УСПП закликав не обмежуватись лише перспективною сферою ІТ чи АПК, а розвивати співпрацю в напрямку реформування медицини, особливо реабілітації військових, в чому Ізраїль є одним із світових лідерів. Також галузь переробки відходів, екології в цілому, енергоефективних проектів – все це поле для діяльності бізнесу обох країн.
    УСПП, що має підписані угоди та партнерську підтримку Федерації торгівельних палат Ізраїлю та Конфедерації промисловців, готовий організаційно та консультаційно сприяти пожвавленню інвестиційних переговорів, допомагати із реалізацією конкретних проектів.
    Загалом учасники засідання відзначили ріст взаємозацікавленості в сфері торгівельно-економічного співробітництва. Відповідні контакти розвиватимуться через посольства, двосторонню Ділову раду, УСПП та інші організації, які пообіцяли зробити все можливе для легкості і зручності нарощування ділової співпраці.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.