• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суд і далі затягує тарифну справу

    Опубликовано: 2017-02-23 08:53:45

    Поки «Нафтогаз» готує українців до ще більш аномальних тарифів на комуналку, ніж вони є на сьогодні (уже з 1 квітня цього року вони можуть підвищитися ще на цілих 40%), «Тарифна мобілізація» продовжує оскаржувати ціну на газ для населення, що була  встановлена Постановою КМУ № 315 для потреб населення і ТКЕ.

    Сьогодні, 22 лютого, відбулося чергове судове засідання, на якому Окружний адмінсуд задовольнив клопотання Кабміну про проведення судово-економічної експертизи економічно-обґрунтованої ціни на газ.

    Про те, як відбувається затягування цієї справи (а вона триває з червня минулого року), юристи «Тарифної мобілізації» неодноразово розповідали, зокрема тут і тут. Оскільки на сьогоднішньому засіданні суд зупинив розгляд справи по суті, давши «добро» на одне з клопотань Кабміну щодо економічної експертизи, яскраво свідчить про те, що влада вперто слідує обраному сценарію поведінки, – переконаний керівник «Публічного аудиту» Максим Гольдарб.

    «По-перше, ця експертиза дозволить відкласти на невизначений строк прийняття остаточного рішення в цій справі. По-друге, саме завданням Кабміну було довести суду економічну обґрунтованість встановленої ним у квітні 2016-го ціни на газ. За вісім місяців їм цього не вдалося, і вони вирішили виграти час, переклавши перевірку ціни на інших експертів. Причому, цікавий факт: ці експерти підпорядковуються Міністерству юстиції, яке, як відомо, перебуває у віданні КМУ, який є відповідачем у нашій справі. Виходить ось таке замкнуте, порочне коло», – говорить спеціаліст.

    Гольдарб також звертає увагу на те, що в квітні 2017 року завершується дія оскаржуваної Постанови № 315. Швидше за все, Уряд ухвалить нову Постанову з новою ціною на газ, що заведе судовий процес на нове коло. Крім того, як бачимо, влада вже готує людей до того, що вона не лише не планує знижувати завищені тарифи, а й надалі їх підвищуватиме.

    Нагадаємо, ціла низка досліджень «Публічного аудиту» щодо економічно обґрунтованої ціни на газ для населення вказує на те, що українські споживачі мають сплачувати за газ максимум 3262 грн за тисячу кубів. Причому, у цій ціні вже закладено як всі витрати газодобувача, так і достатній дохід від діяльності.  Тобто, вона аж ніяк не завадить планам «Укргазвидобування» нарощувати видобуток та економити на газі десятки мільярдів гривень.

    Наразі «Тарифна мобілізація» також оскаржує тарифи на теплову енергію в 15-ти регіонах України (Києві, Вінниці, Дніпрі,  Житомирі, Одесі, Харкові, Запоріжжі, Чернігові, Хмельницькому, Сумах, Херсоні, Миколаєві, Черкасах, Львові та Маріуполі) – вони затверджені на основі незаконної ціни на газ.

    Прес-служба "Публічного аудиту"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.