• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ПАРЛАМЕНТІ ПОВТОРНО ЗАРЕЄСТРОВАНО ЗАКОНОПРОЕКТ ПРО СТРАТЕГІЧНУ ЕКОЛОГІЧНУ ОЦІНКУ

    Опубликовано: 2017-02-22 11:39:38

    21 лютого 2017 року у Верховній Раді України за реєстраційним № 6106 повторно зареєстровано нову редакцію законопроекту «Про стратегічну екологічну оцінку».

    Законопроект напрацьовано народними депутатами-членами профільного комітету ВР, командою Мінприроди, експертами проекту ЄС та громадськістю. Також проект Закону узгоджено із іншими заінтересованими державними органами.

    Серед іншого, зареєстрований законопроект редакційно доопрацьовано з урахуванням пропозицій Президента України.

    Метою законопроекту є встановлення сфери застосування та порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки документів державного планування на довкілля.

    Впровадження стратегічної екологічної оцінки дозволятиме оцінити документ державного планування з точки зору його впливу на довкілля, в тому числі здоров’я населення та забезпечення сталості екосистем, відповідно до вимог Директиви 2001/24/ЄС про оцінку наслідків окремих планів та програм для довкілля, впровадження якої передбачено Угодою про асоціацію.

    Варто також відзначити, що Мінприроди отримало офіційний позитивний експертний висновок Комітету імплементації Конвенції Еспо щодо запропонованої законопроектом концепції впровадження стратегічної екологічної оцінки.

    Нагадаємо, що закон «Про стратегічну екологічну оцінку» був прийнятий Верховною Радою 4 жовтня 2016 року, 1 листопада Президент України надав пропозиції до законопроекту, 17 січня 2017 року Верховна Рада не підтримала доопрацювання законопроекту.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.