• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кредиторам і вкладникам збанкрутілих банків необхідно повертати кошти

    Опубликовано: 2017-02-21 15:15:18

    Очищення банківської системи не лише розхитало фінансовий сектор, але й поставило питання про ефективність продажу активів збанкрутілих установ. За результатами 2016 року заборгованість Фонду перед бюджетом становила 125,6 млрд грн, що значно більше контрольованих ним активів на продаж.
    Загрозливість цієї тенденції в тому, що неконтрольований, із проявами корупційних схем «банкопад» НБУ призвів до неліквідності ринку, а отже тепер ефективно розпорядитися майном фінансових установ-банкрутів доволі проблематично. Це, в свою чергу, погіршує шанси на повернення коштів вкладникам – юридичним особам. А підприємства зараз відчувають гострий дефіцит обігових  коштів, наголошують в УСПП.
    «Потенційно достатні для компенсацій суми через усі ці фактори зменшуються до критично низьких цифр. До прикладу, із заявлених для компенсації від боржників ліквідованих банків 273,7 млрд грн прийнято позитивні судові рішення за 5-ма справами на загальну суму всього  692 тис. грн. Такі тенденції збільшуватимуть дефіцит Фонду і не вирішуватимуть проблеми кредиторів та вкладників банків-банкрутів», – каже президент УСПП Анатолій Кінах.
    Ділова спільнота переконана,  що держава в таких умовах має потурбуватися про права підприємств-вкладників та зробити все для повернення їм коштів. Для багатьох це нещадний удар, який призводить до згортання бізнесу, «заморожування»  його розвитку. Невпорядкованість фінансового ринку та відносин на ньому відлякує інвесторів, які вкрай потрібні українській економіці. Минулорічне зростання іноземних надходжень на 16% відбулось переважно за рахунок докапіталізації банків,  в реальний сектор економіки інвестиції не йдуть. 
    Звертаючи увагу на першочерговість прав кредиторів та вкладників, ділова спільнота вимагає від держави ефективних дій щодо стягнення коштів із боржників збанкрутілих банків,  забезпечення захисту прав власника. Саме таким чином можна збалансувати ситуацію, спричинену ініційованим НБУ «банкопадом».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.