• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд створив Координаційну раду для боротьби з деградацією земель

    Опубликовано: 2017-01-25 13:50:31

    Кабінет Міністрів України створив Координаційну раду із боротьби з деградацією земель та опустелюванням, яку очолив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.
     
    Згідно з Постановою Кабміну від 18 січня № 20, координаційна рада створена на період до 2021 року.
     
    «Уряд створив раду, яка координуватиме діяльність з формування і реалізації державної політики щодо сталого використання та охорони земель, боротьби з деградацією земель, опустелюванням та пом'якшення наслідків посухи»,  - сказав Остап Семерак.
     
    В Україні  проблеми деградації земель стоять дуже гостро. За попередніми підрахунками фахівців, водною та вітровою ерозією уражені близько 57 відсотків території країни, понад 12 відсотків земель страждають від  підтоплення.

    За різними критеріями забрудненими є близько 20 відсотків українських земель. Щороку фіксується майже 23 тисячі випадків зсувів. Внаслідок абразії руйнується до 60 відсотків узбережжя Азовського і Чорного морів та 41 відсоток берегової лінії дніпровських водосховищ. Понад 150 тисяч гектарів земель порушені внаслідок гірничодобувної та інших видів діяльності. Кількість підземних і поверхневих карстопроявів становить близько 27 тисяч.

    «Наше завдання - створити всі передумови для недопущення такого розвитку подій. Сподіваюся, що Координаційна рада зможе посилити координацію  діяльності центральних і місцевих органів виконавчої влади, залучаючи до участі у своїй роботі представників місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також незалежних експертів», - резюмував Остап Семерак.

    Він зазначив, що Координаційна рада відповідно до покладених на неї завдань також буде аналізувати виконання Національного плану дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 березня 2016 р. № 271, та інших планів та програм у цій сфері.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.