• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив право українців на MNP

    Опубликовано: 2017-01-23 08:43:00

    Сьогодні Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги компанії «Діалінк», в якій вона зажадала скасувати рішення Антимонопольного комітету, яким було визнано порушення з боку УДЦР (Український державний центр радіочастот) та допущено компанію «ЕС АЙ ЦЕНТР» до оцінки пропозицій в тендері. Таким чином, залишено в силі рішення суду першої інстанції. Це означає, що фактично завершено принциповий судовий розгляд, який міг поставити під загрозу швидке і якісне впровадження системи збереження мобільних номерів при зміні оператора (MNP) в Україні компанією «ЕС АЙ ЦЕНТР».
    Нагадаємо, що ще влітку 2016 року компанія «Діалінк» звернулася до Адміністративного суду, вимагаючи анулювати вищезгадане рішення Антимонопольного комітету. Загалом «Діалінк» подала близько 20 судових позивів проти АМКУ та УДЦР. З цієї причини компанія «ЕС АЙ ЦЕНТР», переможець конкурсних торгів по впровадженню Автоматизованої системи «Централізована база даних перенесених номерів», більш ніж півроку не мала можливості приступити до впровадження послуги MNP в Україні. Відзначимо, що вартість проекту «ЕС АЙ ЦЕНТР» складає 39,582 млн грн — майже на 32 млн грн менше попереднього переможця тендера, компанії «Діалінк» — причому в цю вартість включено технічну підтримку на 3 роки.
    На думку багатьох експертів, збереження номера абонента при його переході від одного оператора до іншого є базовим правом споживача і одним з найважливіших ознак того, що даний ринок є дійсно конкурентним. Так, запуск MNP в деяких країнах Європи призвів до масштабної цінової війни між мобільними операторами та серйозного перерозподілу ринку.
    Виграти безліч судових процесів, які ініціювала «Діалінк» аби відстрочити або припинити впровадження MNP в Україні стало можливим завдяки чітким та професійним діям юридичної компанії «A.S.A. GROUP», юридичних фірм «OPTIMA» та «ARBITRADE». Юристами цих компаній було здійснено вдалий супровід складного проекту, що мав на меті здобуття права на виконання робіт в галузі проектування й розробки технічної платформи для впровадження MNP. А юридична фірма «Лавринович та Партнери» гідно захистила інтереси ТОВ «ЕС АЙ ЦЕНТР» у Антимонопольному комітеті України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.