• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Доктор Бєляєв високо оцінив дії українців у боротьбі з пташиним грипом

    Опубликовано: 2005-12-14 14:11:00
    З 9 по 13 грудня в Україні з офіційним візитом перебував Президент регіональної комісії по Європі Міжнародного епізоотичного бюро (МЕБ) доктор Нікола Бєлєв. Відвідав населені пункти Автономної Республіки Крим, які уражені пташиним грипом, він провів прес-конференції в Сімферополі та в Міністерстві аграрної політики України, на яких дав високу оцінку роботи державних органів і посадових осіб у пору виявлення на території України небезпечного вірусу захворювання птиці та впровадження надзвичайного стану в ряді населених пунктів АРК.
     
    Доктор Бєлєв підкреслив, що усі заходи, які здійснюються у зоні дії надзвичайного стану відповідають Санітарному кодексу земних тварин МЕБ і рекомендаціям міжнародних та світових організацій із захисту живої природи. Він, зокрема, зазначив, що діагноз на високопатогенний грип птиці (ВПГП) у Національні лабораторії України поставили своєчасно (2 грудня ц. р.) і з урахуванням аналізів попередніх лабораторних досліджень та розвитку епізоотичного процесу.
     
    У вівторок, 13 грудня, Нікола Бєлєв зустрівся з Прем’єр-міністром України Юрієм Єхануровим. Під час зустрічі відомий міжнародний фахівець прояснив ситуацію щодо заяв окремих ветеринарів із приводу необхідності проведення вакцинації птиці проти пташиного грипу. Президент регіональної комісії по Європі Міжнародного епізоотичного бюро заявив голові Уряду про те, що в епізоотичній ситуації, яка склалася у Автономній Республіці Крим, недоцільно застосовувати вакцину проти ВПГП, оскільки після цього, як мінімум на два роки під забороною буде експорт пташиної продукції з України. Професор іще раз наголосив на тому, що не існує універсальної вакцини проти пташиного грипу, яку можна було б без шкоди застосувати у вигляді щеплення птахів. Доктор Бєлєв додав, що спалахи пташиного грипу виявлено уже в двадцяти країнах світу і в жодній з них не застосовували вакцини.

    Юрій Єхануров в свою чергу подякував відомому вченому за плідну співпрацю, професійні висновки якого будуть обов’язково враховані фахівцями України.
     
    Прес-центр АПК
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.