• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Чумак: Нам не потрібно позбавляти депутатів зарплати, нам потрібно розділити бізнес і політику

    Опубликовано: 2017-01-18 08:38:15

    Таку думку висловив заступник голови комітету з питань запобігання і протидії корупції, позафракційний народний депутат Віктор Чумак під час ефіру на телеканалі «Еспресо TV».
    «Не може бути дешевих політиків, не може бути дешевих прокурорів, не може бути дешевих чиновників.  Зарплата – це мірило професійності людини, а на державній службі – це мірило відповідальності. До чого спонукають низькі зарплати депутатів? Перш за все, і це головне, до корупції», - наголосив політик.
    Для порівняння, поінформував він, в сусідній не набагато багатшій Молдові депутат отримує 1200 доларів, Вірменія – 1100 доларів, Білорусія – 1200 доларів. Серед країн пострадянського простору в Україні депутат отримує найменшу зарплатню – 500 доларів.
    «Я розумію, що в бідному суспільстві це дуже дражлива тема і її підтримка вкрай низька. Я погоджуюся, що це нервує людей. В парламенті є як мінімум 100 людей, якім не потрібна зарплата – вони з офшорами, бізнесами і мільйонними «кешами». Але це не лікується зарплатами, це лікується виборами», - зазначив Чумак.
    Водночас він висловив переконання, що якщо у депутата буде низька зарплата – в парламент не прийдуть нормальні молоді люди. «Навіщо їм за такі гроші працювати по 12-14 годин, якщо можна йти в бізнес і заробляти по кілька тисяч доларів? Тоді ситуація може бути інша – в парламент будуть приходити мільйонери, які будуть приймати рішення не для людей, а для себе, для лобіювання власного бізнесу. Ще буде 100 посіпак, яких можна купити», - сказав нардеп.
    На думку Віктора Чумака, сьогодні важливо зберегти і підтримати тих 50-70 людей, які реально працюють у цій Верховній Раді, бо якщо цього не зробити, то на наступних виборах їх взагалі не буде.
    «Нам потрібно не позбавляти депутатів зарплати, а розділити бізнес і політику. Зараз йде страшна протидія прийняття нового виборчого законодавства, і зараз ми повинні вимагати цього найбільше. Раніше ніхто не вірив, що будуть прийняті закони про електронні декларації, НАБУ, НАЗК та інші. Але ж ми добилися цього. Влада має бути конкурентною, інакше Україна ніколи не побачить змін», - підсумував він свій виступ.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.