• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виставка споживчої електроніки CES® 2017: Інтернет речей стає персоналізованим — Bosch акцентує увагу на розумних помічниках

    Опубликовано: 2017-01-10 08:33:43

    Мережеві технології виходять на новий рівень розвитку.

    Лас-Вегас. Уявіть, що у вас є особистий помічник або ангел-охоронець в кожній сфері життя. Хтось, хто підкаже вам, чи залишили ви включеною духовку, — навіть якщо ви вже їдете в машині або працюєте в офісі. На виставці споживчої електроніки CES 2017 Bosch показує, що мережеві рішення вже перетворили цю мрію в реальність. «Персоналізація — це тенденція, що набирає обертів в світі мережевих технологій, і ми розвиваємо цю тенденцію», — заявив член Правління Bosch д-р Вернер Струт під час прес-конференції компанії на виставці споживчої електроніки CES 2017 у Лас-Вегасі. На найбільшій у світі торговій виставці побутової електроніки глобальний постачальник технологій і послуг зосередився на таких сферах, як розумні будинки, розумні міста, підключений до мережі транспорт та «Індустрія 4.0».

    Зі зростанням персоналізації товарів і послуг мережеві технології виходять на новий рівень розвитку: «Світ мережевих технологій стає емоційним. Пристрої перетворюються на розумних помічників, які роблять повсякденне життя простішим і безпечнішим — вдома, у місті, в автомобілі і на роботі». Згідно з результатами нещодавнього дослідження, більше 60% респондентів підтверджують необхідність розумних помічників. «Bosch формує всі сфери світу мережевих технологій. Ми добре підготувалися до провідної ролі в персоналізації мережевих технологій», — зазначив Струт. Існує небагато промислових підприємств, що мають відповідні експертні напрацювання на всіх трьох рівнях Інтернету речей: Bosch володіє багатим досвідом в галузі сенсорних технологій, програмного забезпечення та послуг, а також має власну хмару IoT. Це робить компанію універсальним постачальником в галузі Інтернету речей (IoT). Найважливіше значення при цьому набуває безпека даних. «Управління повністю прозоре для клієнтів і кінцевих користувачів, які самі вирішують, як будуть задіяні дані».

    Крім того, компанія Bosch поставила мету підключити до мережі абсолютно всі свої електронні прилади і пропонувати пакет інтернет-послуг для кожного пристрою. Клієнт тут стоїть на чільному місці: «Мережеві технології завжди повинні давати перевагу», — підкреслив Струт. «Як ніколи важливо пропонувати розумні додаткові функції і послуги з урахуванням індивідуальних потреб і звичок користувача», — додав Струт. Завдяки персоналізації приладів і рішень за допомогою мережевих технологій бажане перетворюється в реальне.

    Автомобіль стає особистим помічником
    До 2022 року глобальний ринок автомобілів, підключених до мережі, буде зростати майже на 25% в рік. Всього за кілька років машини стануть активною частиною IoT і навчаться зв'язуватися з іншими транспортними засобами, а також розумними будинками. На виставці побутової електроніки CES 2017 Bosch представляє новий концепт-кар, який показує, як в майбутньому різні сфери життя будуть взаємодіяти одна з одною. «Машина стане центром інформаційного обміну між різними галузями», — зазначив Струт. Персоналізоване спілкування автомобіля з водієм також буде розширене: нові функції дозволять машині зв'язуватися з навколишнім світом, розумним будинком і ремонтною майстернею. Ці функції допомагають реалізувати високоавтоматизоване водіння. «Bosch старанно працює, щоб транспорт і розумні послуги стали невіддільні один від одного, — заявив Струт. — Підключення автомобіля до розумного будинку або розумного міста через хмару дає видимі переваги, перетворюючи машину на помічника на чотирьох колесах».

    Концепт-кар Bosch вмістив у себе широкий спектр інноваційних технологій: як тільки водій сідає в крісло, система розпізнавання обличчя одразу налаштовує кермо, дзеркала, температуру в салоні і радіостанцію згідно його уподобань. Система управляється за допомогою тактильного дисплея та інноваційного рішення для жестового управління — обидва підтримують відчутний відгук при використанні. Згідно з результатами дослідження, проведеного на замовлення Bosch, до 2025 року високоавтоматизоване водіння буде економити середньостатистичному водієві, який часто їздить, в США, Німеччині та Китаї майже 100 годин на рік. У чисто технічних термінах підключення до мережі стає можливим завдяки пристроям управління обміном інформацією, таким як шлюз Bosch Central Gateway. Шлюз Gateway— це вузол, який забезпечує зв'язок з усіма доменами для всіх шин передачі даних. Компанії ETAS і ESCRYPT, що входять до складу групи Bosch, пропонують рішення для передачі і шифрування даних. Вони забезпечують безпечне хмарне оновлення програмного забезпечення автомобіля протягом усього терміну служби транспортного засобу. Якщо машина взаємодіє з навколишнім середовищем, оновлення системи безпеки слід проводити на регулярній основі.

    Підключені до мережі помічники беруть на себе додаткові функції в будинку
    У стінах власного будинку теж можна покластися на Інтернет речей, який дозволить безлічі розумним помічникам зробити ваше життя легшим і безпечнішим. Тепер деякі прилади навіть виконують кілька функцій відразу: наприклад, детектор диму також стежить за якістю повітря і може використовувати сирену для відлякування непроханих гостей.

    Система розумного будинку Bosch дозволяє управляти підключеними домашніми пристроями за допомогою єдиного додатка. Завдяки диспетчеру сценаріїв розумний будинок стає ще більш інтуїтивним. Вам більше не потрібно перевіряти перед виходом, чи не забули ви вимкнути плиту, електричні прилади або світло. Це робить життя безпечнішим і зручнішим. Ви активуєте сценарії одним дотиком, а диспетчер виконує рутинні завдання за допомогою додатка для розумного будинку Bosch.

    Прилади, які з самого початку розроблялися як розумні помічники
    Завдяки персоналізації мережевих рішень ми не тільки підлаштовуємо технології та послуги під ваші індивідуальні потреби: Bosch також розробляє пристрої, які спочатку розробляються як особисті помічники, які навіть можуть спілкуватися зі своїми користувачами. Один із прикладів — «Мій кухонний ельф» або просто Майкі. З цією концепцією компанія BSH Hausgeräte GmbH вступила у світ особистих помічників. Керувати Майкі можна за допомогою голосу користувача. Він слухає свого господаря, відповідає на його питання і допомагає з виконанням повсякденних домашніх справ.

    Світова прем'єра: стартап Bosch представляє нового домашнього робота
    Стартап Mayfield Robotics працює у сфері домашніх роботів за підтримки Robert Bosch Start-up GmbH (BOSP). Компанія спеціалізується на розробці домашніх роботів. На виставці побутової електроніки CES 2017 вона представляє Kuri, першого серійного робота, випуск якого запланований на ринку США в кінці 2017 року. Робот заввишки близько 50 сантиметрів оснащений гучномовцями, мікрофоном, камерою і декількома датчиками. Він може переміщатися по кімнаті, запам'ятовуючи найбільш короткі маршрути. Kuri спілкується з мешканцями будинку і реагує на різних людей — батьків, дітей або гостей — по-різному. Наприклад, Kuri може увімкнути музику або повідомити батькам, які застрягли в пробці, що їхні діти повернулися додому зі школи.

    Помічники у виробництві з використанням мережевих технологій
    Помічники також відіграють значну роль у виробництві з використанням мережевих технологій. Наприклад, робот APAS підвищує гнучкість і ефективність процесів. Він бере на себе важкі, небезпечні і монотонні завдання та вміє співпрацювати з людьми.

    Завдяки своєму новому шлюзу IoT Gateway компанія відкриває переваги підключеної до мережі промисловості операторам більш застарілих механізмів. «Багато апаратів ще не підключені до «Індустрії 4.0». Серед іншого у них відсутні необхідні датчики, програмне забезпечення або з'єднання з ІТ-системами компанії — тобто не виконуються попередні умови підключення виробництва до мережі, — пояснив Струт. — У цілому, ринок рішень модернізації, таких як шлюз Bosch IoT Gateway, дозволяє заробити мільярди». Шлюз IoT Gateway поєднує в собі сенсорні технології, програмне забезпечення та систему управління виробництвом з підтримкою IoT. Він дозволяє відстежувати стан механізмів. За словами Струта, промисловість потребує підключеного до мережі обладнання, щоб забезпечити собі довготривалий успіх. Саме це і пропонує шлюз Bosch IoT Gateway — швидке і гнучке рішення.

    Погляд Bosch на Інтернет речей
    «Ми вважаємо, що мережеві рішення — це не просто технологія. Це частина нашого життя. Вони підвищують мобільність, створюють образ міст майбутнього, роблять розумними будинки, забезпечують зв'язаність процесів у промисловості і збільшують ефективність охорони здоров'я. У всіх сферах Bosch прагне до світу мережевих технологій. Світу, що відкриває можливості, які раніше важко було навіть уявити. Так давайте ж вийдемо за рамки звичайного створення пристроїв, підключених до мережі. Давайте будувати зв'язки, які забезпечують реальні переваги — у всьому світі, у мережі, всередині хмари. Давайте об'єднувати засновників і фінансуючі організації, мрійників і виконавців, частини і ціле. Давайте зв'яжемо віртуальне з фізичним і залишимо щось значне нашим нащадкам. Підключення — це просто».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.