• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сьоме засідання українсько-австрійської Змішаної комісії з питань торговельно-економічних зв'язків

    Опубликовано: 2005-12-13 16:53:00
      Сьоме спільне засідання Змішаної українсько-австрійської Комісії з питань торговельно-економічних зв’язків відбулося 6-9 грудня 2005 р. у м.Київ та Івано-Франківськ на виконання положень Статті 12 Угоди між Україною й Республікою Австрія про двосторонні торговельно-економічні зв`язки від 31.08.1993 року.
     
    Українську делегацію очолював заступник Міністра економіки Андрій Березний. Австрійську делегацію очолював генеральний директор зовнішньоекономічних відносин Федерального міністерства економіки та праці Йоган М.Сакс.
     
    У рамках засідання Комісії відбулися пленарне засідання, засідання робочих груп з питань туризму, малого та середнього бізнесу, статистики, сільського господарства, енергетики, промисловості та телекомунікацій, а також переговори між підприємцями.
     
    Під час засідання, яке відбувалося напередодні головування Австрії в ЄС, сторони підтвердили, що для подальшого розширення та поглиблення двостороннього економічного співробітництва існують усі передумови.
     
    Австрійська сторона підтвердила, що і надалі надаватиме активну підтримку Україні у її євроінтеграційних прагненнях, сприятиме входженню України до європейських економічних структур, набутті нею членства у Світовій Організації Торгівлі та намагатиметься, щоб формальна процедура надання статусу країни з ринковою економікою в антидемпінговому процесі була якомога швидше завершена шляхом внесення відповідних змін до регулятивних правових норм під час її головування в Раді ЄС.
     
    Під час зустрічі Міністра економіки України А.Яценюка з Федеральним міністром економіки та праці Австрії М. Бартенштайном, яка відбулася 5 грудня цього року у Відні, австрійська сторона підтвердила намір надати технічну допомогу у здійсненні макроекономічного аналізу економіки України та прогнозування розвитку економіки України, підготовки кадрів у цій сфері тощо, а також аналізу стану енергетичної галузі та започаткування проектів у галузі енергозбереження.
     
    У рамках Комісії відбулася презентація єврорегіону „Верхній Прут”, а також переговори австрійської делегації з керівництвом Івано-Франківської області з питань міжрегіонального співробітництва. Для австрійських підприємців проведено презентацію економічного, туристичного та культурного потенціалу Івано-Франківщини, проведено переговори з питань кооперації у туристичній галузі.
     
    За підсумками спільного засідання підписано Протокол. Наступне засідання заплановано провести в Австрії у 2006 році.
     
    Міністерство економіки України








     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.