• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Савчук: Мешканці Одещини у 2017 році зможуть розраховувати на подвійну і навіть потрійну фінансову допомогу на утеплення житла

    Опубликовано: 2017-01-03 14:25:25

    Органи місцевого самоврядування вже сьогодні активно починають опікуватися питанням надання допомоги населенню на заходи з енергоефективності в наступному році. Місцева влада Одеської області однією з перших вирішила це питання вже у цьому році.
    Так, 23 грудня 2016 року, Одеська обласна рада прийняла на 2016-2018 роки дві регіональні програми з відшкодування частини відсотків за «теплими» кредитами, як для населення, так і для  ОСББ.
    За умовами програм мешканці Одещини зможуть отримати компенсацію 10% за кредитом, залученим на придбання «негазових» котлів, та 15% - на енергоефективні матеріали та обладнання. Для ОСББ, які утеплюють свої будинки, належить відшкодування 20% річних за кредитом.
    Ще одна приємна звістка від Одеської міської ради - у грудні затверджено міську програму з відшкодування частини суми «теплих» кредитів для населення та ОСББ на 2017-2018 роки. На її реалізацію у наступному році вже виділено 1,5 млн гривень.
    Міська рада м. Одеса надаватиме населенню та ОСББ фінансову допомогу, перш за все, на встановлення приладів обліку тепла, повертаючи 30% від суми залучених кредитних коштів, а на впровадження інших заходів з енергозбереження - 20%.
    «Завдяки саме таким рішенням мешканці Одеси зможуть розраховувати на потрійну підтримку при утепленні з різних бюджетів: державного, міського та обласного», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що місцева влада в регіонах почала усвідомлювати переваги механізму співфінансування енергоефективних заходів та системно підходити до цього питання.
    Як наголосив С. Савчук, у напрямку прийняття місцевих програм з енергоефективності Агентство працює з місцевою владою вже другий рік поспіль. І це співробітництво має чималі результати: у 2016 році прийнято 212 місцевих програм з відшкодування частини суми чи відсотків за «теплими» кредитами. Додаткову фінансову допомогу від місцевих бюджетів на утеплення у сумі 40 млн грн отримало більше 35 тисяч родин. Окрім цього, співфінансування енергоефективних заходів мало позитивний ефект на економічний стан регіонів, розвиток малого та середнього бізнесу, появу нових робочих місць.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.