Сергій Савчук: Мешканці Одещини у 2017 році зможуть розраховувати на подвійну і навіть потрійну фінансову допомогу на утеплення житла

03 янв, 14:25

Органи місцевого самоврядування вже сьогодні активно починають опікуватися питанням надання допомоги населенню на заходи з енергоефективності в наступному році. Місцева влада Одеської області однією з перших вирішила це питання вже у цьому році.
Так, 23 грудня 2016 року, Одеська обласна рада прийняла на 2016-2018 роки дві регіональні програми з відшкодування частини відсотків за «теплими» кредитами, як для населення, так і для  ОСББ.
За умовами програм мешканці Одещини зможуть отримати компенсацію 10% за кредитом, залученим на придбання «негазових» котлів, та 15% - на енергоефективні матеріали та обладнання. Для ОСББ, які утеплюють свої будинки, належить відшкодування 20% річних за кредитом.
Ще одна приємна звістка від Одеської міської ради - у грудні затверджено міську програму з відшкодування частини суми «теплих» кредитів для населення та ОСББ на 2017-2018 роки. На її реалізацію у наступному році вже виділено 1,5 млн гривень.
Міська рада м. Одеса надаватиме населенню та ОСББ фінансову допомогу, перш за все, на встановлення приладів обліку тепла, повертаючи 30% від суми залучених кредитних коштів, а на впровадження інших заходів з енергозбереження - 20%.
«Завдяки саме таким рішенням мешканці Одеси зможуть розраховувати на потрійну підтримку при утепленні з різних бюджетів: державного, міського та обласного», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що місцева влада в регіонах почала усвідомлювати переваги механізму співфінансування енергоефективних заходів та системно підходити до цього питання.
Як наголосив С. Савчук, у напрямку прийняття місцевих програм з енергоефективності Агентство працює з місцевою владою вже другий рік поспіль. І це співробітництво має чималі результати: у 2016 році прийнято 212 місцевих програм з відшкодування частини суми чи відсотків за «теплими» кредитами. Додаткову фінансову допомогу від місцевих бюджетів на утеплення у сумі 40 млн грн отримало більше 35 тисяч родин. Окрім цього, співфінансування енергоефективних заходів мало позитивний ефект на економічний стан регіонів, розвиток малого та середнього бізнесу, появу нових робочих місць.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/406604.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua