• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нам треба змінити країну, щоб діти не виїжджали закордон! У 2017-му Україна отримає чиновника нового зразка

    Опубликовано: 2016-12-13 15:56:00

    Вже наступного року Україна отримає чиновників нового зразка. Ними стануть ветерани-атовці, які нині проходять підготовку за програмою «За ветеранів до влади». Так, 3 грудня в місті Краматорськ Громадська організація «STUDENA» запустила спеціалізовану школу держслужбовця «За ветеранів до влади», яка готує колишніх військовослужбовців до зайняття посад в органах виконавчої влади. Раніше, 17 жовтня підготовка ветеранів до роботи на державній службі розпочалась у м. Києві. Програма проекту «За ветеранів до влади» розрахована на 4 місяці та передбачає не лише навчання, а й стажування з подальшим працевлаштуванням студентів в Київській міській державній адміністрації, Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації та інших органах виконавчої влади.

    «Проект «За ветеранів до влади» покликаний підготувати ветеранів АТО до роботи на посадах держслужбовців, інтегрувати їх в органи державної влади, а також посилити довіру військових до влади. З цією метою в містах Київ та Краматорськ запускаються навчальні центри для ветеранів, які діють, в тому числі, як кадрові агенції. Із зарахованим на навчання ветераном працює фахівець з профорієнтації, який вивчає досвід та зацікавлення кандидата, а також видає аналітичну довідку про його оптимальну спеціалізацію. Після отримання теоретичних знань студент проходить стажування на відповідній його якостям посаді в держорганах», - повідомила координаторка проекту «За ветеранів до влади», заступниця ГО «STUDENA» Оксана Іванців.

    Особливу актуальність даний проект набуває у зв’язку з високою недовірою до влади з боку суспільства. Відповідно до дослідження  Асоціації політичних психологів України, спільно з Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України, 52% громадян не довіряють Верховній Раді України, рівно половина не довіряє Кабміну. Місцеві органи держуправління не користуються довірою у третини (29%) населення. Водночас дослідження показують високий рівень довіри до Збройних Сил України, волонтерів та громадських організацій.

    «Школа «За ВДВ» - можливість для ветеранів-атовців пройти підготовку та самим узяти участь в управлінні процесами всередині держави. Ми прагнемо не лише інтегрувати військових до влади, а й зміцнити довіру до державних інститутів, посилити їх співпрацю з ветеранською спільнотою», - наголосила голова ГО «STUDENA» Анастасія Мельниченко.

    Колишні військовослужбовці, що на власному досвіді відчули всі недоліки зашкарублої бюрократичної машини, отримали можливість навчатись з найкращими викладачами суспільних дисциплін в Україні та самостійно творити нову українську державу.

    «Нам треба змінити країну, щоб діти не виїжджали закордон», - підсумував задачі школи держслужбовця студент проекту «За ветеранів до влади», молодший лейтенант окремого батальйону радіоелектронної боротьби міста Щастя Андрій Овсієнко.

    Наразі 70 ветеранів продовжують підготовку у Школі держслужбовця та готуються  до стажування у Київській міській та Донецькій обласній військово-цивільній адміністраціях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.