• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столичний бюджет прийнято із значними порушеннями

    Опубликовано: 2016-12-13 14:12:13

    Депутати Київради фракції Об'єднання "Самопоміч" стурбовані значними порушеннями у вчорашньому прийнятті бюджету столиці.
    У 2017 році місто планує отримати 38,238 млрд грн доходів, прогнозовані видатки – 38,239 млрд грн. (різниця в 1 млн).
    Що насправді відбувається з коштами міста і чому наш бюджет схожий на чорний ящик, депутати  столичної  «Самопомочі» розповіли на прес – конференції, яка відбулася сьогодні, 13 грудня, в Українському кризовому медіа – центрі.
    За словами голови фракції Сергія Гусовського, головний фінансовий документ і корінна Програма економічного і соціального розвитку були прийняті вручну й у неможливі для нормальної роботи строки, без Стратегії міста й економічних пріоритетів.
    У прийнятому бюджеті є безліч прикладів, що викликають запитання. Приміром, використання 607 млн грн на добудову “Подільсько-Воскресенського мосту”, як найдорожчого проекту міста у 2017 році.
    « Міст звісно потрібен, але збільшення фінансування будівництва у 10 раз порівняно із минулим роком, не розглядалося на жодній профільній комісії – транспортній та бюджетній! Хто прийняв таке рішення нам, депутатам, невідомо. І такі приклади можна зустріти майже у кожному розділі бюджету», - зазначив депутат  фракції «Об’єднання «Самопоміч» - Київ. Вадим Ноздря.
    Депутат столичної «Самопомочі», член комісії з питань бюджету Олексій Руденко розповів, що профільна бюджетна комісія не має фахової дискусії з цього питання.
    «Проект потрапляє на розгляд депутатам майже готовим. Це нагадує ситуацію – якби ви хотіли побудувати будинок, озвучили ваші потреби забудовнику, а він надав готовий проект, де можна змінити лише шпалери чи перефарбувати стіни», - зауважив Руденко.
    Нагадаємо, восени  фракція «Об’єднання «Самопоміч» зареєструвала проект Бюджетного регламенту, який зробить процес прозорішим для всіх його учасників. Проект був відхилений без достатньої аргументації. Проте ми зробимо все можливе аби винести його на розгляд до сесійної зали у наступному році!

    kyiv.samopomich.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.