• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президент вимагає від Верховної Ради негайно забезпечити складення присяги суддями Конституційного Суду

    Опубликовано: 2005-12-12 15:11:00
    Президент України Віктор Ющенко звернувся з листом до Верховної Ради з вимогою виконати норми Конституції і невідкладно забезпечити складення присяги новопризначеними суддями Конституційного Суду.
     
    На переконання Глави держави, той факт, що Верховна Рада, попри норми законодавства та звернення Президента, до сьогодні не поставила у свій робочий графік складення присяги, підриває авторитет вищого законодавчого органу, даючи суспільству підстави вбачати в цьому політичний підтекст. «У зв’язку з тим, що й досі судді Конституційного Суду не скали присяги, виникла неприйнятна політична і юридична ситуація, унікальна в світовій державній практиці, – йдеться у зверненні. – Ця ситуація сприяє укоріненню в суспільстві неповаги до влади, поширенню відчуття її нездатності здійснювати управління державними справами».
     
    Президент наголошує, що Конституційний Суд України є одним із ключових чинників у створенні реальної традиції верховенства права в нашій державі. Тому недієздатність цього державного органу спричиняє проблеми у забезпеченні прав і свобод людини і громадянина.
     
    Глава держави нагадав, що згідно зі статтею 19 Конституції України, державні органи та їх посадові особи зобов’язані діяти на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією і законами України. «У цьому контексті необхідно розглядати той факт, що Верховна Рада України уповноважена приводити до присяги суддів Конституційного Суду України», – йдеться у зверненні.
    «Як гарант додержання Конституції України наполягаю на необхідності забезпечення складення присяги новопризначеними суддями Конституційного Суду України відповідно до статті 17 Закону України «Про Конституційний Суд України», – наголосив Глава держави.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.