• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ягодинськими митниками знову затримано бурштин

    Опубликовано: 2005-12-12 14:46:00
     Незаконне вивезення бурштину попереджено працівниками Ягодинської митниці та прикордонниками (Волинська область).
     
    Громадянин Польщі повертався на батьківщину через Ягодинську митницю і повідомив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте під час догляду транспортного засобу під кабіною автомобіля на моторі було виявлено прихований мішок чорного кольору з необробленим камінням темно-коричневого кольору вагою 17 кг (попередньо – бурштину). Дані про каміння в митній декларації були відсутні.
     
    Як пояснив іноземець, каміння він переміщував з України в Польщу за винагороду.
     
    Перші згадки про бурштин сягають часів Гомера, Овідія та Нерона. В середні віки найбільшим попитом користувалися предмети релігійного культу з бурштину (у патріарха Никона був посох з цього каміння). Димом тліючого бурштину вітали в минулому молодят та новонароджених на щастя. Але чи варто нагадувати, що бурштин називають ще каменем здоров’я, про лікувальні властивості якого писав ще Авіценна. Вважається, що діапазон медичної дії цього каміння надзвичайно широкий: він стимулює нервову систему, застосовується як протистресовий, протизапальний та антитоксичний засіб.
     
    Каміння та автомобіль вилучено. Складено протокол про порушення митних правил.
     
     Припинено незаконне ввезення дизпалива
     
     Ввезення продукції з порушенням митних правил виявлено і припинено працівниками Луганської митниці, прикордонниками та УСБУ.
     
    В результаті спільної операції поблизу одного з прикордонних населених пунктів Краснодонського району Луганської області було зупинено „УРАЛ”, який рухався на територію України в об’їзд пункту пропуску. Під час затримання автомобіля водієві транспортного засобу вдалося зникнути. Як виявилося, в автомобілі незаконно переміщувалося 7 тис. л дизельного пального. Жодних документів на вантаж не виявлено.
     
    Вантаж та автомобіль затримані. Складено протокол про порушення митних правил.
     
     Виноградівськими митниками знову припинено незаконне вивезення цигарок іноземними громадянами
     
     Чергові спроби незаконного вивезення цигарок за межі України попереджено працівниками Виноградівської митниці (Закарпатська область).
     
    Громадянин Угорщини повертався на батьківщину автомобілем „Фольксваген Пасат” 1995 року випуску через митний пост „Вилок” Виноградівської митниці і повідомив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте під час догляду транспортного засобу в порожнинах дверей, під панеллю приладів та під паливним баком було виявлено 890 пачок цигарок, дані про які в митній декларації були відсутні.
     
    Через митний пост „Астей” Виноградівської митниці громадянин Угорщини повертався додому вантажівкою „Ауді 80” 1982 року випуску і так само, як попередній громадянин, повідомив, що не має предметів, які потрібно зазначати в митній декларації. Однак у заздалегідь виготовленій спеціальній порожнині паливного баку було виявлено приховані 260 пачок цигарок.
     
     212 прихованих пачок цигарок намагався приховати громадянин Угорщини, який прямував за кордон через митний пост „Дяково” Виноградівської митниці автомобілем „Сузукі” 2004 року випуску. Цигарки були приховані в порожнинах дверцят та під обшивкою багажного відсіку автомобіля.
     
    В усіх випадках жодних документів на тютюнові вироби не виявлено. Цигарки та автомобілі вилучені. Складено протоколи про порушення митних правил.
     
    Державна митна служба України
     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.