• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Черевний тиф відходить

    Опубликовано: 2005-12-12 14:10:00
    На Закарпатті, в селі Сімер Перечинського району, продовжується локалізація захворювання на черевний тиф. Вживаються превентивні заходи протиепідемічного, дезинфекційного, санітарно-гігієнічного характеру та організаційні заходи спрямовані на попередження розповсюдження цієї хвороби.
     
    За минулу добу в зв’язку з негативними бактеріологічними аналізами з Перечинської районної лікарні було виписано двох людей, госпіталізованих раніше з підозрою на захворювання черевним тифом. В обласній інфекційній лікарні лабораторно підтверджено захворювання на черевний тиф ще в однієї людини.
     
    Загалом сьогодні на лікарняних ліжках перебуває 30 закарпатців, з яких лабораторно діагностовано черевний тиф у 7-ми людей, ще 23 людини перебувають під наглядом лікарів як можливі носії цієї хвороби.
     
    Ведеться постійний контроль за постачанням доброякісної питної води, знешкодженням стічних вод, закладами громадського харчування та знезараженням бактеріологічних вогнищ.
     
    Саме джерело збудника інфекції попередньо не встановлено, тривають бактеріологічні дослідження. Як припускають фахівці найбільш імовірною причиною спалаху захворювання вважається забруднення питної води в шахтному колодязі індивідуального домоволодіння. З огляду на це було прийнято рішення про проведення додаткових заходів - гіперхлорації днищ колодязів. Для цього залучено було залучено сили закарпатських рятувальників МНС з Перечина та Ужгорода. По тому як воду відкачують дно колодязя обробляють хлорним розчином, що дозволяє повністю знешкодити бактерії черевного тифу.
     
    В середньому за один день один пожежний автомобіль відкачує воду з 15 колодязів, а за сьогодні рятувальники МНС передбачають очистити воду в 45 вододжерелах, довівши їх кількість до 89. Ситуація перебуває під контролем Головного облуправління МНС.
     
    Інформує: Урядовий портал
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.