• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • EFSE DF спрощує доступ до фінансових послуг за допомогою визначного конкурсу фінтех-компаній у Берліні

    Опубликовано: 2016-12-05 14:54:25

    Турецька платформа Tarfin для сільськогосподарського кредитування отримала головний приз 15 000 євро на першому конкурсі для нових компаній, які сприяють спрощенню доступу до фінансових послуг.
     
    Tarfin отримала 15 000 євро та визнання як перша компанія — переможець конкурсу фінтех-стартапів Fincluders. У цьому конкурсі беруть участь молоді компанії, які працюють у сфері фінансових технологій. Вони випускають продукти, покликані зменшити кількість людей, що не мають доступу до банківських послуг. На сьогодні це 2,5 мільярди людей в усьому світі.

    Конкурс організовано Програмою технічної допомоги Європейського фонду Південно-Східної Європи (EFSE DF). Його мета — зібрати найкращі фінтех-стартапи, чиї продукти стимулюють охоплення фінансовими послугами мікро- і малих підприємств, а також сімей із низьким рівнем доходу в регіоні, яким опікується Фонд, а саме в 16 країнах Південно-Східної Європи та Східного сусідства.

    Мехмет Мемекан, засновник і генеральний директор Tarfin, з цього приводу сказав, - "Сільськогосподарники - це ті, хто дають нам їжу на тарілках кожен день. Але не дивлячись на їх важливість і далі доступ до фінансових ресурсів для них значно знижується. Я дуже радий, що своєю роботою буду мати можливість посилити підтримку для них за рахунок розширення бази клієнтів компанії Tarfin і шляхом подальшого розвитку наших продуктів ".

    Завдяки своїй хмарній платформі Tarfin з'єднує роздрібних торговців з дрібними сільськогосподарниками з можливістю кредитування з боку фінансових установ. Роздрібні торговці, які використовують Tarfin, зводять до мінімуму ризик претензій і мають легкий доступ до недорогого джерела оборотного капіталу.

    За допомогою першої системи бальної оцінки кредитного ризику для сільськогосподарників в країні Tarfin допомагає маркетологам краще управляти ризиками претензій.

    FarmDrive посів друге місце і отримав від спонсора Finance in Motion нагороду в розмірі 10 000,00 євро за свою ідею зв'язку сільськогосподарників з фінансовими інститутами за допомогою мобільних технологій, альтернативних баз даних і складного аналізу. Quotanda, чия платформа кредитних послуг дозволяє освітнім організаціям зробити свої послуги більш доступними, посіла третє місце і отримала нагороду в розмірі 5000,00 євро, спонсорами якої були PWC, представники яких є наставниками фіналістів. Спеціальну нагороду отримав Optico Al з Грузії, який розробив особистого фінансового асистента за допомогою штучного Прес-реліз інтелекту на основі чатботу.

    Крім того, почесно згадано компанію Taqanu з Норвегії, яка створить цифровий банк для біженців, даючи їм можливість встановити їх особу та отримати право на використання регульованих фінансових послуг. Taqanu в рамках цього проекту буде і далі перебувати під заступництвом німецького банку розвитку (KfW) за підтримки наставника Насира Зубаірі, виконавчого директора LHoFT (Luxembourg House of Financial Technology).

    Із майже 100 учасників зі всього світу 15 фіналістів виступили зі свіжими ідеями щодо розширення доступу до фінансових послуг, розвитку підприємництва та стимулювання малого бізнесу. На дводенному заході в Берліні конкурсанти проводили дискусії з найкращими наставниками, щоб удосконалити свої бізнес-плани.  На завершення відбулася презентація, де конкурсанти намагалися з найкращого боку представити свої ідеї експертному журі, подібно до формату, який використовують на телешоу Dragons’ Den і Shark Tank.

    Голова EFSE Крістоф Тіскенс (Christoph Tiskens) сказав: «Щоб використати широкі можливості, які надають фінансові технології для забезпечення широкого асортименту більш економних і прозорих фінансових послуг, у межах Програми технічної допомоги Фонду було засновано конкурс фінтех-стартапів Fincluders. Він допоможе знайти інноваційні фінтех-компанії, націлені на розширення доступу до фінансових послуг.«   »Цей захід надихнув і потішив, бо він демонструє силу фінансових технологій як інструмента спрощення доступу до фінансових послуг у країнах-партнерах».

    Голова комітету EFSE DF Маркус Ашендорф (Markus Aschendorf) відзначив: «Фінансові технології продовжують кидати виклики фінансовому сектору та змінювати його. За допомогою конкурсу Fincluders ми прагнемо відкрити чудові ідеї й таланти на ранніх етапах і допомогти запустити ці послуги, щоб розширити доступ до фінансування».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.