• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У обласній раді представників бюджетних підприємств та відомств ОДА зібрали на семінар PROZORRO

    Опубликовано: 2016-11-29 14:32:45

    У області продовжують вдосконалювати роботу у системі електронних закупівель PROZORRO. Так черговий тематичний семінар для представників розпорядників бюджетних коштів провели за ініціативи голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького. У проведенні подібних заходів вже взяли участь низка експертів різних торгівельних майданчиків, які працюють у PROZORRO, щоб поділитись накопиченим за кілька місяців досвідом з представниками бюджетних організацій та приватного бізнесу.
    - Як правильно організувати і провести торги? Як знизити ціну у "монополіста" на ринку? Чимало на сьогодні питань накопичилось у організацій, які з 1 серпня почали працювати з PROZORRO. На більшість із них сьогодні ми дамо відповіді, але, не виключено, що у цьому переліку додасться пунктів. Адже у процесі обговорення ми ділимося досвідом, який знадобиться усім гравцям на цьому ринку, узагальнюємо його. Думаю, що саме систематизація цього досвіду, випрацювання дієвих універсальних механізмів роботи системи - наше спільне завдання, не залежно від платформи, яка працює у PROZORRO, - зазначали експерт семінару Анна Малькова.
    Тим часом, для впровадження системи PROZORRO у обласній раді не чекали 1 серпня. Закупівлі по принципу відкритих електронних торгів працюють з початку року. "І вже маємо узагальнені результати", - говорить ініціатор впровадження системи, голова обласної ради Олександр Біленький.
    - 17% - на сьогодні результат економії бюджетних коштів на закупівлях. Майже п'ята частина бюджету витрат повертається до громади. І це лише початок. З впровадженням системи електронного документообігу витрати знизяться суттєвіше. Важлива деталь - тут ми вибудовуємо широку систему, до якої безкоштовно зможуть приєднатись усіх охочі громади, щоб також почати економити "на папері і чорнилах". Як і раніше, я абсолютний прихильник проектів е-демократії, які допоможуть знизити рівень забюрократизованості системи державного і місцевого управління, - сказав голова обласної ради.        

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.