• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Припинити силовий тиск на бізнес

    Опубликовано: 2016-11-28 08:33:42

    З бізнесом знов спілкуються мовою брутальних заходів і силового тиску – цього тижня країною прокотилася хвиля обшуків, які здійснювали працівники СБУ в масках  і з автоматами.  Про таке нам повідомляють   співробітники бізнес-центру «Гулівер» в Києві, приватного портового оператора «ТІС» в Одесі. Цієї осені це вже відбувалося в холдингу KM Core, який належить відомому українському підприємцю і меценату Є.Уткіну, компанії Ланет Нетворк та багатьох інших з сфери ІТ-технологій. Про це з тривогою повідомляють в УСПП, Антикризовій раді громадських організацій. 
    «Нас це надзвичайно турбує. Тільки з боку уряду пролунала вимога до  силовиків «припинити «кошмарити» бізнес», «кошмари» набули значного зростання. Ми переконані, що застосування силових методів у поводженні з бізнесом, як і з іншими громадянами,  виправдано лише в крайніх випадках – підозрі в тероризмі, наприклад. За наявності будь-яких податкових, регуляторних, інших претензій брутальна сила та психологічний тиск неприпустимі, це є грубе порушення прав власника, прав людини, ніяк не корелюється з намірами нашої країни  стати європейською цивілізованою державою», – наголошує президент УСПП,   голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.
    В УСПП нагадали, що за наявності питань до бізнесу в контролюючих органів є добре відпрацьовані і ретельно прописані в законодавстві адміністративні процедури, які вимагають заздалегідь надісланого листа в компанію з закликом в добровільному порядку надати контролерам необхідні документи. Лише у випадку, коли «мирна» перевірка документів виявилася неможливою з вини підприємця, контролер може застосувати обшук і виїмку матеріалів знов ж таки на підставі ухвали суду. Раптові «маски-шоу» у супроводі зброї  є абсолютно противоправним, антидемократичним заходом, розрахованим більше на залякування підприємця,   створення навколо бізнесу атмосфери, несумісної з стабільною  виробничою діяльністю.
    В промислових колах переконані,   що в першу чергу увагу силовиків привертають прозорі, законослухняні платники податків, що наводить на думку про замовний характер таких  акцій з боку конкурентів, інших  бажаючих долучитися до грошових потоків.  Цьому слід негайно покласти край, оскільки саме участь правоохоронців в рейдерських схемах зводить нанівець усі досягнення у боротьбі з корупцією,  становить справжню загрозу економічній національній безпеці.
    «Усі питання до бізнесу мають  вирішуватися лише в рамках закону. Ми в Антикризовій раді громадських організацій будемо домагатися, щоб закон переслідував не лише бізнесменів, а й держслужбовців, які своїми невиправданими  діями наносять підприємцям матеріальні чи моральні збитки.  Можна провести сотню інвестиційних форумів  на самому високому державному рівні, однак один  телесюжет про беззаконня вплине  на інвестиційний клімат значно масштабніше. Саме ці акції силовиків й відлякують цивілізований економічний світ, примушують вітчизняний бізнес шукати собі долю за кордоном, оскільки краще декларацій демонструють, яким  є в нас насправді захист власника, інвестора, бізнесмена», – переконаний А.Кінах.  
    УСПП, Антикризова рада громадських організацій планує звернутися до президента, уряду, парламенту країни з вимогою надати таким явищам належну оцінку та припинити силовий тиск на бізнес.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.