• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Уряд робить усе можливе, щоб підвищити інвестиційну привабливість зони відчуження»

    Опубликовано: 2016-11-24 12:08:42

    Уряд  ухвалив проект постанови Кабінету Міністрів України «Про стимулювання розвитку зони відчуження та зони безумовного (обов’язкового) відселення», якою передбачається зниження орендної плати за державне майно, розташоване в зоні відчуження та зоні безумовного (обов’язкового) відселення. Про це повідомив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
    Він нагадав, що нещодавно парламент схвалив ініційований Президентом України законопроект,  який змінив правовий статус зони відчуження і дав можливість розпочати вести господарську діяльність на деяких територіях.
    «Оскільки зона відчуження – територія, яка вилучена з господарської діяльності країни, то на її утримання державі щорічно потрібно близько 2 млрд. гривень», - пояснив Міністр.
    Він зазначив, що на території зони відчуження розташовано десятки тисяч квадратних метрів об’єктів нерухомості, підтримання яких потребує бюджетного фінансування, і які можливо було б передати в оренду.
    «Ми запропонували запровадити понижуючий коефіцієнт на оренду цього майна. Постанова, яку сьогодні підтримав Уряд, розроблена для стимулювання розвитку певних видів діяльності, зокрема відновлювальної енергетики на території зони відчуження,  і дозволить отримати  додаткові надходження до бюджету», - пояснив Остап Семерак.
    Він зазначив, що постановою передбачається при розрахунку орендної плати за державне майно, розташоване в зоні відчуження та зоні безумовного (обов’язкового) відселення, застосовувати орендні ставки з коефіцієнтом 0,15.
    «Маю надію, що інвестори розцінять наше рішення як крок назустріч, який стимулюватиме інвестиції в розвиток зони відчуження, а заощаджені бюджетні кошти можна буде використати на інші соціальні цілі. Уряд робить усе можливе, щоб підвищити інвестиційну привабливість зони відчуження», - резюмував Міністр.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.