• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Держрибагентстві відбулась зустріч з представником Німецької торгово-промислової палати в сегменті рибництва

    Опубликовано: 2016-11-23 08:53:53

    В рамках підписаного меморандуму між Держрибагентством та Асоціацією «Українських імпортерів риби та морепродуктів» за участі Української аквакультурної спільноти 15 листопада відбулась зустріч представника Німецької торгово-промислової палати в сегменті рибництва (IHK Ostbrandenburg) Катерини Шульце з представниками осетрових та форелевих господарств Київської, Львівської та Чернівецької областей.
    Під час зустрічі було обговорено питання експорту рибної продукції в Німеччину. «В рамках програми з розвитку форелівництва ми шукаємо нові напрямки та ринки збуту для української риби. Зважаючи на важку економічну ситуацію та інфляційні процеси  в країні, розглядаємо можливість диверсифікації ринків збуту за рахунок поставок до європейських країн», ̶ наголосив віце-президент Української культурної спільноти Олег Божик. Учасники заходу  подякували Дежрибагентсву за організацію заходу та висловили  сподівання, що його результатом стане низка успішних аквакультурних проектів.
    В рамках зустрічі йшла мова про налагодження співпраці з форелевими господарствами для вирощування риби в Україні та її подальшого експорту в Німеччину.
    Катерина Шульце наголосила, що представники німецьких торгівельних мереж зацікавлені в стабільних поставках рибної продукції з України. Найбільший інтерес в лососевих та осетрових породах риб, оскільки Україна має значні водні запаси, які  дозволяють отримувати справжній органічний продукт.
    Керівництво Держрибагентства в свою чергу подякувало учасникам заходу за  живу дискусію на зустрічі та висловило сподівання, що її  результатом стане низка успішних аквакультурних проектів.
    Генеральний директор Асоціації «Українських імпортерів риби та морепродуктів» Дмитро Загуменний повідомив, що пані Шульце та представники Асоціації в листопаді планують відвідати підприємства аквакультури у Київській області, Чернівцях, а також провести лекції на тему рибництва для студентів Чернівецького торгово-економічного інституту, Київського національного торговельно-економічного університету та Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького. 
    Українська аквакультурна спільнота повідомила про можливість організації подібних зустрічей з виробниками форелі у різних регіонах України. Для цього потрібно звернутися до експерта рибної галузі Олексія Вовка на електронну адресу oleksiy.vovk@gmail.com або за телефоном: +38 (050) 627 07 43.
    Нагадаємо, 12 вересня 2016 року Голова Держрибагентства Ярема Ковалів та Генеральний директор Асоціації «Українських імпортерів риби та морепродуктів» Дмитро Загуменний підписали меморандум про взаєморозуміння та співробітництво. В рамках меморандуму Сторони проводитимуть зустрічі, засідання спільних робочих груп, круглих столів, конференцій тощо, обмінюватимуться досвідом, інформацією, необхідними матеріалами та документами.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.