• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держрибагентство хоче підняти для промисловиків плату за вилов водних біоресурсів у декілька разів


    Опубликовано: 2016-11-21 08:44:58

    Держрибагентство пропонує підняти щоквартальний збір за фактичний вилов водних біоресурсів для спеціальних користувачі водних біоресурсів (підприємств промислового лову) щонайменше в 2,5 рази.

    Відповідно до запропонованих змін, збір за вилов 1 тонни хамси чорноморської виросте з 46 грн 92 коп до 118 грн 24 коп, ляща – з 223 грн 98 коп до 564 грн 43 коп, судака з 323 грн 02 коп до 814 грн 01 коп.За новими тарифами, вилов 1 тонни піленгаса складатиме 995 грн 17 коп, бичка – 231 грн 71 коп, тюльки – 50 грн 90 коп, форелі – 594 грн 17 коп.

    «Плата за вилов водних біоресурсів востаннє переглядалася у 2011 році, існуючі тарифи є мізерними і не відповідають поточній економічній ситуації. Про це говорять рибалки-любителі і рибалки-промисловики. Відповідно до рівня інфляції, пропонуємо підняти тарифи мінімум у 2,5 рази. Проте не виключаємо можливість більшого збільшення, наразі проводимо консультації з експертами»,  ̶  прокоментував Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.
    Він додав, що Держрибагенство хоче почути думку громадськості та рибалок з цього приводу. Власні пропозиції з обґрунтуванням необхідного збільшення плати за ресурс всі охочі можуть направляти до 1-го грудня на електронну скриньку info@darg.gov.ua з темою листа: «Пропозиції щодо плати за ресурс». Всі пропозиції буде опрацьовано Держрибагентством. 

    Зміни щодо розміру збору за вилов передбачено постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови КМУ від 6 квітня 1998 р. № 449 «Про затвердження Порядку справляння збору за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів і розмірів збору за спеціальне використання». Документ наразі знаходиться на погодженні в органах виконавчої влади.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.