• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УМГ «Харківтрансгаз»: причина дефіциту газу у Харкові – недостатні розрахунках за газ

    Опубликовано: 2005-12-09 12:57:00
    «Нестача газу для Харкова – суто місцева проблема, а не загальноукраїнська. І пов’язана вона з несвоєчасним оформленням необхідного ліміту на постачання газу одним з найбільших споживачів блакитного палива міста – Комунальним підприємством «Харківські теплові мережі» (КП «ХТМ»)» - заявив директор УМГ «Харківтрансгаз» Геннадій Горностаєв. Обсяги споживання КП «ХТМ» при нинішній температурі на вулиці мали б бути на рівні 3,5 млн. куб. газу на добу, але «Харківські теплові мережі» не отримали необхідного ліміту.
     
    «Проблеми поставок газу у нас нема, - запевнив директор УМГ «Харківтрансгаз» Геннадій Горностаєв. Нам потрібні накладна чи інший документ, який дає право на постачання газу в тих чи в інших обсягах. Харкову при нинішній потребі понад 10 млн. куб. м газу на добу виділено ліміт на першу декаду грудня на рівні 6,5 млн. куб. м газу. Ми ж, як транспортна організація повинні подавати газ у регіони, населені пункти чітко у межах виділених обсягах».
     
    Про можливий дефіцит газу УМГ «Харківтрансгаз» попереджало КП «ХТМ» заздалегідь, починаючи з 1 грудня. 5 грудня 2005р., згідно з наказом НАК «Нафтогаз України» УМГ «Харківтрансгаз» змушено було обмежити обсяги подачі газу для Харкова. Але при цьому виділялося ще 40% понад ліміту. При таких обсягах подачі газу тиск в газомагістралях міста знизився з 3 до 2 атмосфер.
     
    «На сьогодні ситуація в місті досить контрольована, – запевнив директор УМГ «Харківтрансгаз». - Вчора були прийняті найбільш активні заходи з боку керівництва обласної і міської влади щодо вирішення проблем лімітів і розрахунків за газ. Сьогодні - завтра чекаємо підтвердження лімітів газу на першу декаду грудня і на наступну. Як тільки Харків отримає необхідні ліміти, ми будемо подавати газ у необхідних обсягах».
     
    Довідка: З 1 жовтня 2005 року КП «ХТМ» здійснює прямі закупки газу у ДК «Газ України». На 1 грудня 2005 р. рівень розрахунків за газ з ДК «Газ України» становив - 34%. На 8 грудня – 62% (для підвищення рівня оплати газу КП «ХТМ» взяло кредит на 5 млн. грн.) 
     
    Прес-центр НАК «Нафтогаз України»
     






     
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.