• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Візьміть участь у громадських консультаціях щодо майбутньої допомоги ЄС Україні

    Опубликовано: 2016-11-11 08:40:13

    Представництво Європейського Союзу в Україні розпочало громадські консультації з ключовими зацікавленими сторонами, аби визначити пріоритети допомоги Україні на 2018-2020 роки.

    Консультації розпочалися 10-го листопада – з представниками бізнесової спільноти. Наступними будуть консультації з представниками громадянського суспільства (14 листопада) та представниками всіх політичних фракцій та комітетів Верховної Ради України (16 листопада). Було створено спеціальний веб-сайт (consult-eu.com.ua/), на якому українські громадяни також можуть висловити свої думки про те, як ЄС може підтримувати Україну в побудові сильнішої економіки, сильнішого врядування та сильнішого суспільства.

    Від початку 1990-х років ЄС надав Україні велику допомогу в різних сферах. Після подій Євромайдану підтримка ЄС дуже сильно зросла. Від 2014 року загальний обсяг допомоги від Європейського Союзу, включаючи макрофінансову та гуманітарну допомогу, сягнув понад 6,6 мільярдів євро.

    "Ідея консультацій полягає в тому, щоб почути голос українського суспільства", - коментує початок консультацій Петер Ваґнер, керівник Групи з підтримки України. Консультації також спрямовані на те, щоб "дізнатися більше про пріоритети реформ в Україні та стратегічно адаптувати нашу багаторічну допомогу, аби вона повністю відповідала потреба та інтересам громадянського суспільства та бізнесової спільноти".

    Україна залишається пріоритетним партнером для ЄС. Щорічна безповоротна допомога від ЄС для України може сягати 120-200 мільйонів на рік, залежно від успіху реалізації ключових реформ в Україні.

    "Принцип "більше підтримки в обмін на більше реформ" застосовуватиметься до майбутнього планування нашої допомоги", - зазначає Беренд де Гроот, керівник програм співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні. "Чим більше Україна буде реформуватися, тим більше ЄС зможе її підтримати в цьому процесі", - додає він.

    Під час консультацій представники українського бізнесу торкнулися багатьох питань. Вони також виступили з пропозиціями щодо того, як можна використати кошти ЄС для стимулювання змін, на які очікує України. "Україна не є унікальною", - сказав один із представників бізнесу. "Є інші постсоціалістичні країни, і ми маємо спитати, чому в рейтингу Світового банку щодо ведення бізнесу (2017) Україна посідає 80-е місце, Казахстан 35-е, а Польща – 24-е. Ми також маємо спитати, що робити, щоб покращити позицію України".

    Багато учасників висловили думку, що приватизація державних підприємств значно зменшить загальний рівень корупції та привабить більше іноземних інвестицій в Україну. Інші закликали провести додаткові тренінги для державних службовців, які працюють над питаннями бізнесового середовища та розвитку підприємницької діяльності в Україні.

    ЄС уже підтримує низку проектів у сфері розвитку приватного сектору. У рамках проекту "ЄС для бізнесу" (EU4Business) він даватиме можливість малим та середнім підприємствам отримувати консультації та доступ до фінансів. ЄС також підтримує уряд України в його зусиллях розкрити потенціал малого та середнього бізнесу в Україні.

    Сайт для громадських консультацій буде відкритий для ідей громадян, громадських організацій, асоціацій працедавців та працівників до понеділка, 21-го листопада, 12.00. Ці ідеї будуть аналізуватися та розглядатися під час підготування багаторічної програми підтримки ЄС на 2018-2020 роки для України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.