• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Рибалка: «На жаль, ми не бачимо діалогу з НБУ задля вирішення складних питань в фінансово-банківському секторі»

    Опубликовано: 2016-10-28 08:50:24

    50% банківської системи вже пішло в минуле, бакопад продовжується, кредитування реального сектору економіки не відбувається, бізнес не може брати кредити під такі високі відсотки, а представники фінансового комітету парламенту не бачать у Національного банку дієвого плану розвитку фінансово-банківського сектору. Про це заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка під час прес-конференції.
    «Керівництво НБУ сьогодні не розуміє роль парламенту і парламентаризму в парламентсько-президентській республіці. Ми вважаємо, що народ України є джерелом влади, який надав нам мандат, як народним депутатам для того, щоб ми розробляли низку законопроектів, а також контролювали дії влади, в тому числі і Національного банку України», – висловив переконання Сергій Рибалка.
    Минулого тижня Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності прийняв рішення про направлення звернення до Президента України з проханням внести подання на звільнення Голови НБУ зі своєї посади. «Це був крик душі нашого комітету після двох років намагань налагодити конструктивну співпрацю з Національним банком. Із першого дня роботи в фінансовому комітеті я намагаюсь налагодити співпрацю з усіма інституціями, які є в предметі відання нашого комітету. Маю сказати, що нашому комітету вдалося налагодити співпрацю з усіма інституціями окрім Національного банку України. На жаль, ми не бачимо діалогу з НБУ задля вирішення складних питань в фінансово-банківському секторі», – зазначив Голова фінансового комітету.
    Він навів приклад із ситуацією, що склалася з банком «Михайлівський», коли вкладники не можуть отримати навіть ті кошти, які передбачені в законодавстві. За словами Сергія Рибалки, це питання перебуває на контролі у Президента України, але не зважаючи не президентське доручення про створення робочої групи, вона так і не розпочала свою роботу. В той же час фінансовий комітет провів засідання, на якому заслухав представників правоохоронних органів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та інших, окрім представника Національного банку, який не явився на засідання.
    «Наш комітет не може стояти осторонь питання повернення заощаджень вкладників банку «Михайлівський» і тому провели комітетські слухання з цього приводу. Ми запросили людей, які мали відношення до цієї проблеми, в тому числі і представників Національного банку. На жаль, ані Голова Національного банку, ані заступник у відповідь на наше запрошення не прийшли на цю нараду. Це говорить про те, що Національному банку байдужа доля цих людей, ця проблема і вони не хочуть брати участь в обговоренні цієї проблеми», – зауважив Сергій Рибалка.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.