• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держпромгірнагляд запровадив локальний особливий режим державного нагляду на вугільних шахтах України

    Опубликовано: 2005-12-08 13:56:00
    Голова Держпромгірнагляду Михайло Саварин своїм наказам запровадив з 8 грудня цього року на вугільних шахтах України особливий режим державного нагляду.
     
    Таке рішення зумовлено тим, що останнім часом на шахтах галузі спостерігається тенденція зниження відповідальності керівників вугільних підприємств за забезпеченням безпечних умов праці, а саме: функціонування не на належному рівні відомчого контролю, безпечне ведення робіт залишається поза пріоритетними напрямками діяльності інженерно-технічних працівників шахт, управління охороною праці та нарядна система на шахтах діють не належним чином.
     
    Унаслідок чого з початку грудня 2005 року на шахтах галузі сталося 4 аварії з груповими нещасними випадками .
     
     Так, 5 грудня на шахті „Красний Партизан” ДП „Свердловантрацит” через послаблення нарядної системи загинув робітник і важко травмований гірничий майстер.
     
     7 грудня цього року на ВАТ „Вугільна компанія „Шахта „Красноармійська-Західна №1” стався спалах метано-повітряної суміші, внаслідок чого травмовано 9 гірників, один – смертельно. Того ж дня на шахті ім.О.Г.Стаханова ДП „Красноармійськвугілля” стався раптовий прорив пульпи з вугільної ями в гірничі виробки комплексу завантаження скіпів скіпового ствола шахти, через що двоє шахтарів загинуло.
     
     8 грудня цього року ТОВ „Донбасвуглеінвест” (колишня шахта „Бежанівська №3”) внаслідок обрушення порід покрівлі смертельно травмовано двоє гірників.
     
    У ході особливого режиму на шахтах Держпромгірнаглядом буде організовано цілодобовий інспекторський нагляд за забезпеченістю розрахунковою кількістю повітря очисних та підготовчих вибоїв; ефективністю дегазації; експлуатацією апаратури газового контролю; пиловим режимом; вибухонебезпечністю електрообладнання; виконанням службами вентиляції і техніки безпеки шахт відомчого контролю газового стану та надійністю провітрювання гірничих робіт. Також увага наглядовців буде зосереджена на питаннях якості функціонування на шахтах відомчого контролю, нарядної системи та впливовості керівників підприємств на виробничі процеси.
     
     Для якісної організації особливого режиму до Донецької області виїхав перший заступник Голови Дерпромгірнагляду Сергій Кужель.
     
     Урядовий портал
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.