• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Достроковий вихід на пенсію в Україні зникне

    Опубликовано: 2016-10-27 09:10:52

    Середній вихід на пенсію в Україні становить 49 років, попри те, що, відповідно до пенсійного законодавства, українці виходять на пенсію у 60 років, велика кількість громадян на сьогодні йде на заслужений відпочинок саме достроково і, передовсім, це пов’язано із важкими умовами праці громадян.

    Попри те, що уряд обіцяє не підвищувати пенсійний вік, більшість громадян втратять право виходити на пенсію достроково, що, власне і стане своєрідним підвищенням пенсійного віку. Вже зараз скорочені списки професій (№1 та №2), які дають право на достроковий вихід на пенсію і, за словами голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, таке скорочення останнім не буде.

    "Для категорій громадян, які користуються правом дострокового виходу на пенсію чекає нелегкий період. Швидше за все, списки професій будуть скорочувати й надалі, доки не залишиться мінімальна кількість таких категорій працівників. Не виключаю, що доведеться підняти страховий стаж, який необхідний для виходу на пенсію, також варто готуватися до того, що в кінці року пенсіонерам підготують не дуже приємні зміни, адже до 16 грудня уряд має прийняти відповідні законопроекти щодо врегулювання пенсійного віку, без яких не варто розраховувати на черговий транш МВФ", - пояснює Микола Кукуріка.

    За його словами, для забезпечення пенсіонерів виплатами необхідно 257 млрд. грн., в той час , коли сума власних  надходжень до Пенсійного фонду становить лише 110 млрд. грн. Таким чином дефіцит ПФУ становить понад 145 млрд. грн.

    "МВФ хоче чітко розуміти за рахунок чого будуть скорочувати цей дефіцит, перш ніж давати кошти Україні, і, вже традиційно, лататимуть дірку коштом пенсіонерів, бо МВФ добре розуміє, що, якщо в країні 12,4 млн. людей похилого віку, а тих громадян, які платять єдиний соціальний внесок лише 10 млн. громадян, то зростання кількості пенсіонерів лише погіршить ситуацію, тому будуть скорочувати, а скоротити вони можуть лише технічно – відмінивши достроковий вихід на пенсію. Переконаний, що дійдемо до того, що право виходу на пенсію за професійною ознакою просто зникне. Підставою виходу на пенсію будуть виключно вік та стаж", - додав голова Партії Пенсіонерів.

    Нагадаємо, раніше Партія Пенсіонерів України повідомляла, що пенсіонерам не повернуть зекономлені на субсидіях кошти.

    Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.