• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нацрада реформ підтримала ідею запровадження податку на виведений капітал

    Опубликовано: 2016-10-27 09:07:55

    Національна рада реформ підтримала введення податку на виведений капітал з 1 січня 2018 року. Нагадаємо, з ініціативою введення такої нормативної норми раніше виступила низка ділових організацій, серед яких УСПП, запропонувавши покласти його в основу оновленої та реформованої податкової системи.
    Як наголосила голова парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна, у перехідних положеннях до проекту Податкового кодексу повинна з'явитися норма про те, що Кабмін бере зобов'язання ввести податок на виведений капітал замість податку на прибуток з 2018 року. За її словами, дане рішення підтримав президент і низка народних депутатів. Пропозиція буде передана до уряду на затвердження, а далі – в парламент.
    Згадана норма ініційована багатьма бізнес-об’єднаннями. Ділова спільнота переконана: це дасть змогу уникнути подвійної бухгалтерії, дискредитації в податках, забезпечить рівність підприємців перед законом та змогу інвестувати за рахунок власного капіталу. Головна ідея - оподаткуванню підлягають лише ті кошти, які виводяться з бізнесу: виплата дивідендів за ставкою 15% та ін. При цьому кошти, що реінвестуються в бізнес, і прибуток, який залишається в обороті підприємств, не оподатковуються.
    Зазначимо, що Нацрада реформ затвердила підготовлений Мінфіном разом із громадськими експертами проект змін до Податкового кодексу, який передбачає введення єдиного реєстру по відшкодуванню ПДВ, перегляд системи електронного адміністрування та ін. Документ має бути затверджений на засіданні КМУ та переданий до Верховної Ради.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.