• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як лікуватися звичайною харчовою содою

    Опубликовано: 2016-10-30 12:24:17

    Цей дрібнокристалічний порошок білого кольору є особливою кислою сіллю вугільної кислоти і натрію. Харчову соду застосовують у харчовій, медичній, хімічній, фармацевтичній промисловості та в металургії.

    У медичних цілях харчова сода застосовується як унікальний слабкий антисептик. Наприклад, одним з методів лікування вірусних і бактеріальних інфекцій є полоскання горла розчином соди: половину чайної ложки соди треба розчинити в склянці простої теплої води і полоскати горло через кожні чотири години. Паралельно з цим soda slim состав нерідко застосовують інші лікарські засоби, щоб швидше позбавитися від інфекційного захворювання. Фахівці рекомендують також використати харчову соду для лікування нежитю, кон'юнктивіту, стоматиту і навіть бронхіту.

    Харчову соду часто використовують при опіках. Для оброблення невеликих опіків необхідно прикласти на обпечене місце шматок чистої тканини чи марлі, змочений в содовому розчині. Повторюючи таку процедуру кілька разів до повного зникнення жару, можна уникнути появи великих пухирів. Щоб полегшити біль при сонячних опіках, треба також змочити марлю або складений у кілька шарів бинт у содовому розчині (4 чайні ложки соди на 1 чашку холодної води) і прикласти до ураженої ділянки. Для полегшення болю при сильних сонячних опіках або ж при вітрянці, коли хворого мучить сильний свербіж, рекомендується прийняти ванну з теплою водою, в якій спочатку розчиняють одну пачку соди.

    Щоб швидко зняти біль від порізів бритвою, треба прикласти до ураженої ділянки шкіри тампон, добре змочений содовим розчином (1 столова ложка соди на 1 чашку води).

    Розчин харчової соди використовують для видалення білого нальоту в роті новонароджених (молочниця немовлят), які в період грудного вигодовування дуже пов'язані з організмом мами. Зрозуміло, малюка необхідно показати лікарю, проте до приходу фахівця кожна мама може полегшити стан дитини. Для цього одну чайну ложку харчової соди розчиняють у чашці теплої кип'яченої води, добре змочують бинтик і обробляють порожнину рота дитини.

    Для лікування грибка стоп народна медицина радить содові ванни для ніг: у прохолодній воді розчинити 1 ст.л. соди і 1 ст.л. солі. Після цього ноги необхідно помити теплою чистою водою. Є інший спосіб: розчинити в п'яти літрах теплої води половину чайної ложки марганцівки, одну столову ложку харчової соди, одну столову ложку натертого на тертушці господарського мила і дві столові ложки сухої гірчиці. Усі процедури необхідно робити кожний вечір перед сном. Треба нагадати, що грибок стоп дуже просто передається, тому завжди варто дотримуватися правил елементарної гігієни.

    Не лінуйтеся, ваше здоров'я - у ваших руках!

    pohnews.org

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.