• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Сергій Савчук: Більше 1 млрд грн. безповоротної фінансової допомоги на утеплення надано населенню в рамках Урядової програми з енергоефективності

    Опубликовано: 2016-10-17 08:37:02

    Так прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук дію Урядової програми з енергоефективності.

    Як зауважив Голова Агентства, 13 жовтня 2016 року Держенергоефективності здійснено черговий транш співфінансування населенню на утеплення в рамках Урядової програми з енергоефективності. Цього разу загальна сума допомоги склала 157,52 млн гривень.

    Зокрема, 147,04 млн. грн отримали фізичні особи, які взяли участь у програмі та залучили кредитні кошти на придбання енергоефективних матеріалів і обладнання.

    Тим, хто освоїв кошти для заміни газових котлів на твердопаливні, перераховано відшкодування на суму 10,48 млн. гривень.

    «Агентство постійно інформує населення про здійснення відшкодування за програмою. Підсумовуючи суми виділених з держбюджету коштів учасникам програми, сьогодні ми отримали надзвичайний результат – 1 млрд грн. видано населенню у якості фінансової допомоги на утеплення житла. Це кошти, які допомогли вже більше 170 тисячам родин утеплити житло, встановити лічильники, ІТП, замінити котли на негазові тощо, і в результаті зменшити енергоспоживання та заощадити на комунальних послугах майже вдвічі», - повідомив Голова Агентства.

    У 2016 році загальна сума відшкодування склала більше 712 млн гривень. З них: 30,3 млн грн отримали фізичні особи, які придбали котли з використанням будь-яких видів палива та енергії (крім газу й електроенергії), 5,76 млн. грн компенсовано ОСББ. Найбільшу суму коштів з державного бюджету виділено учасникам програми, які оформили кредити на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, а саме – 676,8 млн гривень.

    За весь період дії програми, з жовтня 2014 року по жовтень 2016 року, її учасникам – і населенню, і ОСББ – надано з державного бюджету відшкодування на суму більше 1 млрд гривень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.