• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: Ізраїль цікавиться перспективами розвитку відновлювальної енергетики та сферою поводження з відходами в Україні

    Опубликовано: 2016-09-27 13:13:29

    Україна та Ізраїль розглядають можливість посилення співпраці щодо обміну досвідом та практичними напрацюваннями у вирішенні нагальних проблем, які стосуються сфери охорони навколишнього середовища. Про це йшлося під час зустрічі Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака з Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковським.
    Зокрема, сторони обговорили можливість співпраці у сфері відновлювальної енергетики, електротранспорту та поводження з муніципальними і промисловими відходами.
    Під час зустрічі Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак розповів про основні напрямки діяльності Мінприроди, підкресливши, що для України зараз є вкрай важливим розвиток сфери відновлювальної енергетики та перехід до сталого розвитку економіки.
    «Думаю, що ізраїльські компанії зацікавила б можливість інвестувати у сферу відновлювальної енергетики. Зокрема, можливість будувати сонячні електростанції на території зони відчуження. Запрошуємо до співпраці компанії з різних країн світу, які успішно працюють у цій сфері. Ми готові розглянути всі пропозиції», - резюмував Остап Семерак.
    Посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковський висловив зацікавленість щодо співпраці у різних напрямках охорони навколишнього середовища і, зокрема у сфері поліпшення стану українських водойм.
    Пан Посол нагадав, що свого часу Ізраїль мав подібні проблеми із забрудненням річок. Але завдяки науковим дослідженням, довгостроковому плануванню та серйозному фінансуванню Ізраїлю вдалося врятувати життєво важливі для країни екологічні системи і перетворити річкові береги на зони відпочинку та туризму.
    За результатами зустрічі було досягнуто домовленостей щодо розгляду можливості створення спеціальної українсько-ізраїльської робочої групи з охорони довкілля, яка б працювала у рамках Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.
     Остап Семерак зауважив, що така співпраця пішла б на користь обох країн та дозволила узагальнити напрацювання  у вирішенні нагальних проблем охорони навколишнього середовища з подальшим переходом до практичної реалізації екологічних проектів.
    «Така співпраця стала б підґрунтям для реалізації спільних екологічних проектів у майбутньому та дозволила застосовувати управлінські моделі, які успішно зарекомендували себе раніше, зокрема, у розв'язаннях проблем із очищення річок», - резюмував Остап Семерак.
    Крім того, сторони домовилися про зустріч Міністра екології України з Міністром екології Ізраїлю Зеєвою Елькіним, який планує найближчим часом прибути до України у рамках функціонування Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.