• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Група компаній «Укртепло» на Рівненському міському сміттєзвалищі вироблятиме із біогазу електричну та теплову енергію

    Опубликовано: 2016-09-13 14:39:51

    Ініціатор та інвестор проекту, група компаній «Укртепло», пробурила перші свердловини для видобутку біогазу на одному з найбільших та найстаріших сміттєзвалищ у Західній Україні – Рівненському міському полігоні твердих побутових відходів. Реалізація цього проекту сприятиме вирішенню екологічних проблем і попередить виникнення трагедій на кшталт тієї, яка влітку цього року сталася на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова.
    Очікується, що повноцінний видобуток біогазу і виробництво електрочної та теплової енергії розпочнеться в листопаді. Наразі на Рівненському сміттєзвалищі триває процес буріння свердловин, всього до кінця місяця будуть пробурені 26 свердловин глибиною від 6 до 18 метрів. Інвестиції в проект складають близько 1,5 млн. євро. 
    За словами засновника групи компаній «Укртепло» Івана Надєїна, в Україні величезна проблема із побутовими відходами.
    «За даними спеціалістів, у нас близько 40 тисяч сміттєзвалищ. Їх площа дорівнює площі Данії. Відтак якщо ми не хочемо, щоб країна опинилася під товстим шаром сміття, потрібно переймати кращий європейський досвід – будувати ось такі блочно-модульні теплоелектростанції, як у Рівному,  відкривати сміттєпереробні заводи та ін.», – зазначив Іван Надєїн.
    У всьому цивілізованому світі побутові відходи використовуються як джерело енергії. Зокрема, в Європі за рік із побутових відходів у середньому виробляється 31 млрд кВт-год електроенергії та 67 млн Гкал теплової енергії, що дозволяє забезпечити енергоресурсами понад 14 млн. жителів.
    В Україні і надалі відбувається безконтрольний вивіз сміття, яке лежить мертвим вантажем і забруднює повітря, грунт, водойми. Лише в останній рік приватні інвестори звернули увагу на цю сферу, але наразі реалізованих проектів практично немає.
    «Для нас це новий досвід, але я впевнений, що нам вдасться масштабувати його як мінімум на декілька регіонів і стати одними із тих, хто змінить уяву людей про переробку сміття», – підсумував засновник групи компаній «Укртепло».  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.